Galatasaray 15 aydır karantinada çıkamadı!

16.05.2021 - 17:44 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 18:47

Koronavirüs süreci belki de en fazla Galatasaray’ı vurdu. Cimbom pek çok defa iyileşir gibi oldu ama eskiye dönemedi. Üzerine “Aile içi” sürtüşmeler Galatasaray’ın yüzde yüz iyileşmesine engel oldu...

Galatasaray 15 aydır karantinada çıkamadı!

Burhan Can Terzi - AJANSSPOR

15 Mart 2020 tarihi Süper Lig’de kader çizgisi oldu. Galatasaray o gün Beşiktaş derbisine çıkmış, koronavirüs tedbirleri kapsamında maç seyircisiz oynanmış ve sarı-kırmızılılar pandemi sürecinin ilk darbesini belki de o gün yemişti. O zamama kadar son 9 maçında 8 galibiyet alan ve zorlu Sivassppr deplasmanından 1 puan alarak ligde şampiyonluğun en güçlü adayı olan Cimbom’a lige verilen ara hiç ama hiç iyi gelmedi.

Rize’de başlayan olumsuzluklar

Galatasaray, geçen sezon Süper Lig’e verilen aradan sonra ilk maçına Çaykur Rizespor deplasmanında çıktı. Karadeniz’de rakibine mağlup olan Cimbom daha önemlisi yıldız kalecisi Fernando Muslera ve Andone’yi ağır sakalıklarla kaybetmişti. Pandemi sonrası oynanan 8 maçta sadece 1 galibiyet alabilen sarı-kırmızılılar ligi ancak 6. bitirebildi. Bu süreçte Henry Onyekuru’yu da hâlâ tam olarak deklare edilmeyen bir şekilde elinden kaçıran Cimbom’da teknik heyetle yönetimin arasındaki gerginliği de artıracaktı. Tabii bu süreçte Florya tarafında da ayrılıklar olmuş Hasan Şaş, Hande Sümertaş gibi isimler istifa etmişti.

Sadece bir şampiyonluk değil

Galatasaray’da pandemi sürecinde kaybedilen şampiyonluk sadece kağıt üzerinde artı bir yazacak şampiyonluğu ifade etmiyordu. Galatasaray son iki yılda Şampiyonlar Ligi için maliyetli kadrolar kurmuştu ve orta sahadaki isimler de kiralıktı. Şampiyonlar Ligi gelirinden yoksun kalınması kulübü mali olarak zora sokmuş ve neredeyse orta sahasız bırakmıştı.

Mert Hakan’ın kaçırılması

Galatasaray’daki mali problemler teknik direktör Fatih Terim’in çok istediği Mert Hakan Yandaş’ın da Fenerbahçe’ye kaptırılmasına sebep olmuş. Bu durum da Terim’le idareciler arasına biz buz daha koymuştu.

Arda Turan süreci

Ocak 2020’de büyük bir krize dönüşen Arda Turan transferi yaz döneminde de neredeyse bir kaosa dönüşecekti. Fatih Terim, Arda’yı yine istemişti ancak başkan Mustafa Cengiz ve kurmayları bir türlü kabul etmiyordu. Hatta Arda, Galatasaray formalı fotoğrafını paylaşıp “Bana bir ömür yeter” diye gönderme yapacaktı. Sonrasında Arda transfer edildi ama yönetim “Teknik heyetin ısrarlı ve yazılı isteği üzerine” ibaresini koymaktan geri durmadı.

İstenilen orta saha alınamadı

Galatasaray’da sezona aslında orta kriziyle başladı. Fatih Terim 6 numara yokluğundan Taylan Antalyalı’yı defansif orta saha bölgesine devşirdi. Alternatif olarak Etebo takviye edildi ama Cimbom aradığını bulamadı.

'Kimsenin arkasında değilim' çıkışı

Galatasaray, Avrupa defterini erken kapatırken ligde de üst üste alınan Kasımpaşa ve Alanya mağlubiyetleriyle takım eleştiri toplamaya başlamıştı. O süreçte Milliyet Gazetesi’nde Atilla Gökçe bir yazı yayımladı. Ve yazıda başkan Mustafa Cengiz’in Fatih Terim’e yönelik suçlayıcı ifadeleri bulunuyor, takımın iyi idman yapmadığına dikkat çekiliyor, Terim’e üstten bakılıyordu. Erzurum maçı sonrası da Terim, yönetimi hedef alacak ve “Artık kimsenin ne yanındayım,  ne arkasındayım” diyecekti. Bir istifa mı olacak diye düşünülürken statta yapılan toplantıda kriz Fatih Terim’in “Her şey yolunda” mesajıyla sonlanacaktı.

Devre arası krizi

Erzurum’da yaşanan sadece büyük krizlerin başlangıcı olacaktı aslında. Ocak ayında Fatih Terim’in İrfan Can Kahveci’yi açık açık istemesi sonrasında ultrAslan grubunun bu transfer girişimine sıcak bakmadığını açıklaması akabinde Fatih Terim’in “Derin bir yalnızlık hissettim” demeci ve sözleşmesinin sezon sonu sona ereceğini ifade etmesi yeni bir krizin fitilini ateşlemişti. İpler tamamen kopmak üzereyken statta taraflar yeniden buluşmuş ancak teknik direktör Fatih Terim, başkanın “Televizyona beraber çıkalım” teklifini kabul etmemişti.

Belhanda’nın gönderilmesi

Ocak, şubat dönemini sahada iyi geçiren Galatasaray’da mart ayında puan kayıpları gelmeye başlayınca yeni bir krize girdi. Belhanda zemin yüzünden yönetimi eleştirince Fatih Terim’in onayı olmadan kovuldu. Kayıplar sonrasında da devam ederken başkan daha da sert açıklamalar yaptı.

Şeref ve haysiyet

Karagümrük maçı sonrası gemileri yakan başkan Mustafa Cengiz, Yedlin’in sakatlandığı pozisyonu hatırlatıp hiç kimsenin yanına gitmediğini belirterek futbolcular “Şeref ve haysiyetlerini hatırlamalılar” dedi. Bu açıklama Florya’da bomba etkisi yarattı. Ardından yalanlansa da başkanın futbolcuları ve teknik heyeti üyelere şikayet ettiği yönünde Milliyet Gazetesi’nde haber yayımlandı. Futbolcular seks partisi yapmakla suçlanıyor, Fatih Terim, Bodrum ve Amerika’ya gitmekle. Tüm bunlar yaşanırken Galatasaray son 6 maçta 6 galibiyet alarak şampiyonluğu zorladı ama olamadı. Özetle son 2 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan Galatasaray karantinaya girdikten sonra bir daha çıkamadı.

Senin için hazırladığımız haberler