Brezilyalı voleybolcu Gabi Guimaraes: "Türkiye kesinlikle favori"

21.09.2023 - 19:53 | Son Güncellenme: 21.09.2023 - 20:39

Tecrübeli smaçör Gabi Guimaraes yarınki Türkiye – Brezilya maçı öncesinde karşılaşma hakkında açıklamalarda bulundu.

Brezilyalı voleybolcu Gabi Guimaraes: "Türkiye kesinlikle favori"

Brezilyalı voleybolcu Gabi Guimaraes yarınki Türkiye karşılaşması hakkında konuştu. 29 yaşındaki oyuncu açıklamalarında Türkiye’nin sadece elemeler değil 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için de favori olduğunu söyledi. 

Filenin Sultanları 20’lik seri için sahaya çıkacak

Olimpiyat Elemeleri hız kesmeden devam ediyor. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız ise yarın elemelerdeki beşinci maçında Brezilya ile karşılaşacak. Kırmızı-Beyazlı ekipte hedef yenilmezlik serisini 20’ye çıkarmak. 

“Bizim için en zor maç Türkiye”

Yarın Türkiye ile karşılaşacak olan Brezilya’dan Gabi Guimaraes karşılaşma öncesinde konuştu. TRT Spor için açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu “Bence bizim için en zor maç Türkiye maçı. Yenilmesi gereken bir takım ama bunun bizim için çok zor olacağından eminim.” diyerek karşılaşmanın çekişmeli olacağını belirtti.

“Türkiye kesinlikle favori”

Gabi Guimaraes konuşmasının devamında ise turnuvadaki favori takımın Türkiye olduğunu şu sözlerle belirtti: “Tabii ki şimdi maç maç düşünmemiz gerekiyor. Bulgaristan maçı bizim için çok zordu ama bence Türkiye kesinlikle favori. Sadece bu turnuva için değil Olimpiyatlar için de böyle düşünüyorum.”

“Bu sadece insanların desteğinin bir yansıması”

Vakıfbank Spor Kulübü’nün Brezilyalı smaçörü Guimaraes “Onları çok iyi tanıyorum. Türkiye’de oynuyorum. Bu sadece onların harika liglerinde neler yaptıklarının, devletin ve insanların ne kadar desteklediğinin bir yansıması. İnsanların voleybolu ne kadar sevdiğini biliyorum. Son yıllarda yaptıkları her şey şu anda voleyboldaki kaliteyi ortaya koyuyor. Dünyaya gerçekten güçlü olduklarını gösteriyorlar.” sözleriyle Türkiye’de voleybola verilen destekten de söz etti. 

“Çok zor bir maç olacak”

Brezilyalı smaçör Gabi Guimaraes konuşmasının devamında ise “Bizim için zor bir maç olacak. İnanılmaz. Şimdi dünyanın en iyilerinden biri olduğunu gösteriyor. Zaten en iyilerden biriydi ama belki şimdi gerçekten herkes onu durdurmak için bir yol bulacak.” ifadelerini kullandı. 

Brezilya - Türkiye maçı ne zaman, hangi kanalda?

A Milli Kadın Voleybol Takımımız yarın Olimpiyat Elemeleri'ndeki beşinci maçında Brezilya ile karşılaşacak. Maç 22 Eylül Cuma günü saat 10.00'da  TRT Spor'da canlı olarak yayınlanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler