İspanyol Futbol Federasyonu Başkanı Jennifer Hermoso'yu Öpmesi Skandal Yarattı

21.08.2023 - 14:47 | Son Güncellenme: 21.08.2023 - 19:04

İspanya-İngiltere final karşılaşmasıyla sona erdi ve maçı 1-0 kazanan İspanya tarihinde ilk kez Kadınlar Dünya Kupası sahibi oldu. Maçtan sonra ise dudaktan öpme olayı skandal yarattı.

İspanyol Futbol Federasyonu Başkanı Jennifer Hermoso'yu Öpmesi Skandal Yarattı

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlenen 2023 Kadınlar Dünya Kupası dün oynanan İspanya-İngiltere final karşılaşmasıyla sona erdi ve maçı 1-0 kazanan İspanya tarihinde ilk kez Kadınlar Dünya Kupası sahibi oldu. 

Skandala yol açtı

Ancak kupa töreni sırasında İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in İspanyol oyuncu Jennifer Hermoso’yu başını elleri arasına alıp “Ateşli” bir şekilde dudaklarından öpmesi ciddi bir skandala yok açarken özellikle İspanya’da neredeyse büyük zaferi gölgede bırakacak bir tepkiye neden oldu. 

Jennifer Hermoso'yu dudaklarından öptü

İspanya Kraliçesi Letizia’nın da yer aldığı kupa töreni sırasında Rubiales madalyasını alıp önüne gelen tüm oyunculara sarılarak hepsini yanaklarından öptü. Ancak sıra Jennifer Hermoso’ya geldiğinde Rubiales oyuncuya sarılıp yanaklarından öptükten sonra bu defa Hermoso’nun başını ellerinin arasına alarak kendine çekti ve dudaklarından “ateşli” bir şekilde öptü. 2018’den bu yana İspanya Futbol Federasyonu Başkanı olan Rubiales’in bu hareketi tüm dünyanın gözleri önünde cereyan ederken İspanya’da da bakanların tepki gösterdiği bir boyuta ulaştı. 

İlgini Çekebilir
Kadınlarda Dünya Şampiyonu İspanya!
Habere Git

''Hoşuna gitmedi ama ne yapabilirim''

Tören sonrasında soyunma odasında çekilen videolarda Hermoso Federasyon Başkanı’nın kendisini dudaklarından öpmesinin sorulması üzerine “hoşuna gitmedi ama ne yapabilirim” dediği görüldü. Ancak Meksika’da forma giyen İspanyol oyuncu bugün federasyonun internet sitesinden yaptığı açıklamada ise değişik ifadeler kullandı. Öpücüğün büyük şampiyonluğun büyük coşkusu yaşanırken spontane şekilde o anda öyle denk geldiğini Başkan Rubiales ile aralarının çok iyi olduğunu belirten oyuncu olayın büyütülmemesi gerektiğini ifade etti.

''Her yerde aptallar var''

Başkan Rubiales ise Pazar akşamı Radyo Marca’ya yaptığı açıklamada ''Her yerde aptallar var. İki insan bir anda herhangi bir art niyet olmadan böyle bir şey yapmışsa aptalları dinlememek lazım” dedi. 

''Şampiyonuz ve benim için önemli olan bu''

Ancak oyuncu ve İspanya Futbol Federasyonu Başkanı’nın bu yatıştırma açıklamaları İspanya’da beklenen karşılığı görmedi ve tepkiler ardı ardına gelmeye başladı. İspanya Sosyal Haklar Bakanı Ione Bellara X hesabından yaptığı açıklamada “Hepimiz şunu düşünüyoruz: Bunu eğer tüm İspanya'nın önünde yaparlarsa, özel hayatlarında kim bilir neler yaparlar? Kadına yönelik cinsel şiddet sona ermeli” ifadelerini kullandı. İspanya Eşitlik Bakanı Irene Montero da yine X hesabından şu açıklamayı yaptı. “Bu yapılan biz kadınların günlük olarak maruz kaldığı, şimdiye kadar görünmez olan ve normalleştirmememiz gereken bir cinsel şiddet biçimidir.”

''Suudileri inek gibi sağalım''

Başkan Ruis Rubiales, 2020 yılından da amcası tarafından evlerinde seks partisi düzenlediği gerekçesi ile suçlanmıştı. Ancak bu suçlamalar federasyon tarafından yalanlanmıştı. Diğer yandan Rubiales’in yine 2020’de Gerard Pique ile birlikte İspanya Süper Kupa karşılaşmalarının organizasyonunun Suudi Arabistan’a satılması konusunda usulsüzlükler yapıldığı İspanya medyasında yer almış ikili arasında yapılan anlaşmadan Piquet’in yüklü miktarda para aldığı iddia edilmişti. O dönem yayınlanan telefon görüşmesi kayıtlarında Rubiales’in “Suudileri inek gibi sağalım” dediği duyulmuştu. Daha sonra yapılan araştırmalarda 30 milyon Euro karşılığı Suudi Arabistan’a satılan İspanya Süper Kupa organizasyonundan Rubiales’in sözleşmesi gereği gelir getirmesi nedeniyle pay aldığı da anlaşılmıştı. 

UEFA’da da Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Luis Rubiales, bu yıl yapılan kongrede yeniden aynı göreve seçildi. Ancak İspanya Futbol Federasyonu başkanlığından istifa etmesi durumunda Rubiales’in UEFA’daki görevinden ayrılma zorunluluğu bulunmuyor.

Tepkiler sonrası özür geldi

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, Jenni Mermoso'yu öpmesi sonrası önce "Bunlar saçmalık" dedi. Tepkilerin artması üzerine de özür diledi. 

Senin için hazırladığımız haberler