Futbol şansı Fenerbahçe'den yana değildi.

14.04.2016 - 00:40 | Son Güncellenme: 14.04.2016 - 01:20

Derbi ertelemesinde Galatasaray’a konuk olan Fenerbahçe maç genelinde baskılı oynadığı, bol pozisyona girdiği karşılaşmada arzuladığı golü bulamayınca 0-0’lık skorla yetindi.

Derbi ertelemesinde Galatasaray’a konuk olan Fenerbahçe maç genelinde baskılı oynadığı, bol pozisyona girdiği karşılaşmada arzuladığı golü bulamayınca 0-0’lık skorla yetindi.

Galatasaray açısından;

90 dakika boyunca, fizik gücü olmayan, rakibe tamamen mahkum oynayıp çok pozisyonlar verdiler. Kalelerinde çok sayıda ciddi tehlikeler yaşayıp, kalecileri Fernando Muslera ve daha çokta şans faktörü sayesinde yenilmekten kurtuldular. Maç genelinde skor üretmekten yoksun, hücum etkinliği olamayan maçı kazanmak için efektif bir performans yaratamayan, orta sahada dirençsiz, savunmada ciddi hatalar yapan zaman, zaman hücuma çıktıklarında geriye dönmekte zorlanan ve Fenerbahçe’ye geniş alanlar bırakan, kanatları kapatamayan bitmiş bir takım hüviyetindeydiler. Galatasaray için sergiledikleri futbollarına oranla aldıkları beraberlik gerçekten muhteşem bir sonuç oldu.

Fenerbahçe’ye gelince;

Maça kazanmaya istekli ve baskılı başlayıp 90 dakika boyunca çok sayıda pozisyonlara giren, gol arayan 3 puanı almak için müthiş mücadele eden taraftılar. Hem ilk yarı hem de ikinci yarıda sürekli rakip yarı alanda oynayan, baskı kurup Galatasaray savunmasını bunaltan, maça pozitif katkı sağlayan, oyunun tamamında rakibe ciddi üstünlük sağlayan bir Fenerbahçe takımı izledik. İlk dakikalardan itibaren adeta gol kaçırma yarışına girdiler. Basklı ve kolektif futbol kurguları ile rakibe pozisyon vermeden sürekli gol için yüklendiler. Çok önemli yıldızlarıyla akıl almaz net goller kaçırdılar. Ancak hani derler ya “olmayınca olmuyor” bir türlü final vuruşlarında arzu edilen konsantrasyonu sağlayamadılar. Özetle dün gece futbol şansı Fenerbahçe’den yana değildi. 

Senin için hazırladığımız haberler