Futbol ekonomisti Akşar, Galatasaray'ın UEFA toplantısı üzerine konuştu

08.03.2018 - 16:03 | Son Güncellenme: 08.03.2018 - 16:03

Futbol ekonomisi konusundan önde gelen isimlerden Tuğrul Akşar, Galatasaray'ın UEFA ile yapacağı toplantı üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'e konuşan Akşar şunları ifade etti.

'İlk kez Türk futbol kulüpleri içinde varlık satan bir takım çıktı'

"Galatasaray UEFA'da toplantısını yapacak. Burada Mustafa Cengiz'in ve ekibin sunumu önemli olacak. Öncelikle Riva'nın satışı çok önemliydi. Gelir belirli ölçüler içerisinde önemliydi. İlk kez Türk futbol kulüpleri içinde varlık satan bir takım çıktı. UEFA bunu değerlendirecektir. Mevcut finansal yapısını düzenlemek için kulübün personel maliyetini düşürmeye çalışması yine bir başka önemli kısım.

'Mustafa Cengiz, 'stopajı oyuncuların ödemesini sağlayacağım' dedi. Önemli bir yük kalkar'

"Stopajın oyuncular tarafından ödenmesinin sağlanması yine önemli.  Ülkemizdeki %15 gibi Avrupa'nın en düşük oranlarından biri var ama kulüplerin üzerinde stopaj büyük bir yük. Bu konuda Mustafa Cengiz diyor ki stopajı oyuncuların ödemesini sağlayacağım. Sadece 50-60 milyon gibi buradan gelen bir yük var. Bu vergiyi üstlenmelerinden dolayı sıkıntıya giriyorlar. Bu durumu diğer takımların Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de uygulaması lazım.

'Galatasaray'a bir şans daha verilebileceğini düşünüyorum. %50 men alma, %50 almama gibi bir durum...'

"Bir başka konuda Galatasaray'a sorulan, yerli oyuncular ile neden TL üzerinden sözleşme yapmadınız? oldu. Sonuçta elinizde yerel bir para birimi varsa bunu kullanabilirsiniz. Mustafa Cengiz yeni anlaşmalarda TL üzerinden yapacaklarını söyledi. Galatasaray'a bir şans daha verilebileceğini düşünüyorum. %50 men alma %50 almama gibi bir durumda olduğunu düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler