Futbol efsanelerinden korkutan isyan! Sihir kayboldu...

09.07.2024 - 13:48 | Son Güncellenme: 09.07.2024 - 14:41

Dünya'nın iki kıtası bu yaz Ulusal Milli Takımların mücadelesine sahne oluyor. Avrupa'da Euro 2024, Güney Amerika'da ise Copa America heyecanı yaşanıyor. Ancak dünya futbolunun efsane isimleri peş peşe yaptıkları açıklamalarla oyunun sihrini yitirdiğini dile getirdiler.

Futbol efsanelerinden korkutan isyan! Sihir kayboldu...

Ayhan ŞENSOY - AJANSSPOR

Dünya futbolunun efsane futbolcuları ve teknik direktörler futbolun gelidği noktadan ve geleceğinden endişe duyuyor.

Bielsa: "Oyun giderek daha az keyifli hale geliyor"

Copa America’da Uruguay’ı yarı finale çıkaran teknik direktör Marcelo Bielsa, "Futbolun gerileme sürecinde olduğuna eminim. Giderek daha fazla insan bu sporu izliyor ama futbol giderek daha az çekici hale geliyor. Onu dünyanın en iyi sporu yapan şeyi desteklemiyoruz. İş dünyasını destekliyoruz" dedi.

İzlenmeye değer futbolcu sayısının azaldığını belirten Arjantinli teknik direktör, "Oyun giderek daha az keyifli hale geliyor. Futbolu yoksulların, halkın elinden aldılar. Yoksulların mutluluğu satın alacak paraları yok. Futbol, yoksul insanların mutluluğa ulaştığı bir şeydi ama artık ona sahip değiller" şeklinde konuştu. 

Petit: "İzlerken ruhum sıkılıyor"

Avrupa kıtasında da durum farklı değil. Fransızların eski efsane futbolcularından Emmanuel Petit, ülkesinin milli takımını sert bir şekilde eleştirdi. 1998’de Dünya Kupası, 2000 yılında ise Avrupa şampiyonluğu yaşayan Petit, "Didier Deschamps eski takım arkadaşım ancak bu takımı izlerken ruhum sıkılıyor. İnsanlar bunu neden 90 dakika izlesin?" dedi. 

Futbolun beşiği olarak adlandırılan İngilizler de ulusal takımın oyunundan memnun değil. 

Del Piero: "Yeni futbol düzeni oyuncuları robotlaştırıyor"

İtalyan futbolunun efsanelerinden Alessandro Del Piero ise eskiye göre yıldız yetişmediği görüşünde. 49 yaşındaki futbol adamı, "Yeni futbol düzeni oyuncuları robotlaştırıyor. Örnek vermek gerekirse uzun zamandır 3-4 kişi çalımlayıp gol atan oyuncu pek hatırlamıyorum. Çok uzağa gitmeyelim, 10 yıl öncesinden birçok isim sayabilirim. Futbol sanayi gibi bir sektör haline geldi. Her yıl maç sayısı artıyor ama güzel futbol azalıyor’’ şeklinde eleştirdi.

EURO 2024’ü yerinde takip eden Türk teknik direktör Hikmet Karaman ise "Bu turnuva futbola yeni bir şeyler kattı mı?" sorusuna "Teknik direktörlerin sistemi açısından çok fazla değişiklik göremedik.’’ dedi.

Yeni neslin başarılı teknik direktörlerinden Osman Zeki Korkmaz ise, koruyucu futbol oynayan takım sayısının fazla olmasından yakındı. 

Senin için hazırladığımız haberler