Furkan Korkmaz'ın yeni takımı resmen belli oldu: "Obradovic ile konuştum"

07.08.2024 - 12:11 | Son Güncellenme: 07.08.2024 - 12:38

Son dakika transfer haberleri. Fransa Basketbol Ligi takımlarından AS Monaco, milli oyuncu Furkan Korkmaz ile sözleşme imzalandığını açıkladı. İşte detaylar.

Furkan Korkmaz'ın yeni takımı resmen belli oldu: "Obradovic ile konuştum"

AJANSSPOR-HABER

Philadelphia Sixers ile Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) geçirdiği 7 sezonun ardından Indiana Pacers‘a takaslanan ve daha sonra serbest kalan Furkan Korkmaz'ın yeni takımı resmen belli oldu.

Furkan Korkmaz, Monaco'da

Milli basketbolcu, Fransa Basketbol Ligi (LNB Pro A) ekiplerinden AS Monaco ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

"Doğru ortamın bu olduğunu düşündüm"

İmza sonrası Fransız kulübünün sitesine konuşan Korkmaz, "Bu organizasyonun ve ekibin büyümesinden ve hırsından her zaman etkilendim. Geçen yıl play-off maçlarını izlerken bu gruptaki potansiyeli gördüm ve oyunumu ortaya koymak ve takımın başarısına katkıda bulunmak için doğru ortamın bu olduğunu düşündüm.

"Proje inanılmaz derecede heyecan verici"

Monaco projesi inanılmaz derecede heyecan verici. Nispeten genç bir kulüp olmalarına rağmen Avrupa sahnesinde şimdiden önemli ilerlemeler kaydettiler. Bu maceranın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

"Sixers kişisel olarak gelişmemi sağladı"

Açıklamalarını sürdüren Korkmaz, "Philadelphia'daki kariyerim unutulmazdı. Taraftarların ve takım arkadaşlarımın sarsılmaz desteği bu macerayı inanılmaz bir deneyime dönüştürdü. Bu kadar uzun süre organizasyonun bir parçası olmak hem oyuncu hem de kişisel olarak gelişmemi sağladı. Sixers ailesinden aldığım anılara ve sevgiye her zaman değer vereceğim" şeklinde konuştu.

"Obradovic ile görüştüm"

Euroleague'i takip ettiğini söyleyen Korkmaz, "Evet, Euroleague'i takip ettim. Avrupa'nın en iyi takımlarından ve oyuncularından bazılarını bir araya getiren oldukça rekabetçi ve prestijli bir turnuvadır. Oyunun seviyesi son derece yüksek ve maçların yoğunluğu dikkat çekici. Bu yarışmaya katılmak ve bu seviyede neler yapabileceğimi göstermek için sabırsızlanıyorum. Evet, antrenör Sasa Obradovic ile görüştüm. Ekibin vizyonunu, rolümü ve ortak hedeflerimize nasıl katkıda bulunabileceğimi tartıştık. Onunla ve ekibin geri kalanıyla yakın çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

"Son 2 yıl oyun kurucu oynadım"

Son 2 yıldır oyun kurucu olarak oynadığını söyleyen Korkmaz, "Bu bana topu sahaya koymama katkı sağlıyor. Hem savunmada hem de hücumda takıma farklı şekillerde katkı sağlayabileceğimi düşünüyorum. Pas vermek, sayı atmak, ribaund almak ya da pas sahalarına sızmak olsun, oyuna etki edeceğim.

"Euroleague'i kazanmak kesinlikle mümkün"

Amacım Monaco'nun hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak ve bu maç için sahip olduğum yetenek ve vizyonu göstermek. Sene sonuna baktığımda bunu başardığımızı ve en iyi durumda olduğumu söylemek istiyorum. Geçen seneki play-off'larda takımın potansiyelini görmüştüm, son dörtlüye çok yaklaşmıştık. Benim katkılarımla önemli bir etki yaratabileceğimize ve Euroleague şampiyonluğunu hedefleyebileceğimize inanıyorum. Euroleague'i kazanmak kesinlikle mümkün ancak bu, takımın her üyesinin her gün elinden gelenin en iyisini yapmasını gerektiriyor. Bu, saha içinde ve saha dışında sıkı çalışma, özveri ve aralıksız çabayla ilgilidir." diye konuştu.

Anadolu Efes altyapısında basketbola başlayan ve 2013 yılında İstanbul ekibiyle profesyonel sözleşme imzalayan Korkmaz, ilk sezonunda Efes'in pilot takımı Pertevniyal'de forma giymişti. Milli basketbolcu, 2014 yılından 2017 yılına kadar Anadolu Efes'te forma giydi ve 2017 sezonunda Banvit'e kiralandı. Bandırma ekibi ile 2017'de FIBA Şampiyonlar Ligi'nde En İyi Genç Oyuncu seçildi. Milli oyuncu 2017-2018 sezonunda NBA ekibi Philadelphia 76ers ile anlaştı ve 2023 yılına kadar burada forma giydi.

Milli sporcu, bu sezon Euroleague'de daha önce formasını giydiği Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'ya karşı mücadele edecek.

Furkan, NBA'de geçirdiği 7 sezonda Sixers ile 6.8 sayı, 3 sayı, 2 ribaund ve 1.2 asist ortalamaları yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler