Ergin Ataman'lı Panathinaikos BC Transferde Hız Kesmiyor! Sıradaki Yıldız...

20.07.2023 - 14:20 | Son Güncellenme: 20.07.2023 - 15:07

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı EuroLeague ekibi Panathinaikos BC, Virtus Bologna forması giyen Gürcü forvet Tornike Shengelia ile anlaşma sağladı.

Ergin Ataman'lı Panathinaikos BC Transferde Hız Kesmiyor! Sıradaki Yıldız...

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de gelecek sezona Ergin Ataman yönetiminde güçlü bir şekilde girmek isteyen Yunan devi Panathinaikos BC transferde adeta şov yapıyor. Panathinaikos BC, Avrupa'da ses getirecek bir transferde daha sona yaklaştı.

Shengelia, Panathinaikos'a transfer oluyor

Total Basket Gr'nin haberine göre Panathinaikos BC, Virtus Bologna forması giyen 31 yaşındaki Gürcü forvet Tornike Shengelia ile anlaşma sağladı. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan oyuncunun ayrılığı için son söz hakkına kulübü Virtus Bologna sahip olacak.

Kariyerinde tek eksik parça EuroLeague

Avrupa kariyerinde çıkışını 2014-2020 arası forma giydiği İspanyol ekibi Cazoo Baskonia ile yapan 2.06'lık uzun forvet buraya 2020'de Barcelona ve Real Madrid gibi zorlu ekiplerin önünde kazandıkları ACB Ligi şampiyonluğu ile veda etti. Sonrasında Rus devi CSKA Moskova'nın yolunu tutan Shengelia, 2021'de de VTB Ligi'ni kazandıktan sonra 2022'de Rusya-Ukrayna krizi sonrası sezon ortasında takımdan ayrılarak İtalyan ekibi Virtus Bologna'nın yolunu tuttu. Burada ilk sezonunda 7Days EuroCup ve Lega Serie A şampyionluğu yaşayan Gürcü yıldız koleksiyonunu genişletti.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman için sezona sert giriş!
Habere Git

EuroLeague'de bu sezon 23 maça çıktı

Tornike Shengelia geçtiğimiz sezon Virtus Bologna forması ile EuroLeague'de 23 maça çıkarken; 9.4 sayı, 3.1 ribaunt, 3.1 asist ortalamaları ile çok yönlü bir performans sergiledi.

Başkan Giannakopoulos yıldızları kafasına taktı

Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında; Real Madrid'ten Mario Hezonja, Walter Tavares, Fenerbahçe'den Tyler Dorsey ve Barcelona'dan Jan Vesely'nin transferleri için girişimde bulunduklarını fakat kulüplerin izin vermediğini açıkladı. "Yeşiller" lakaplı kulübün Tornike Shengelia transferinde Virtus Bologna tarafından böyle bir sorunla karşılaşması beklenmiyor.

Furkan Korkmaz'a koridorda saldırmıştı

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı 12 Dev Adam, EuroBasket 2022'de A Grubu'nun 3. maçında ev sahibi Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 4. çeyreğinde Furkan Korkmaz ile Gürcü forvet Duda Sanadze arasında yaşanan hararetli tartışmanın ardından iki oyuncu da maçtan diskalifiye edildi. Bu kargaşa esnasında sürenin durdurulmaması ve geride olan milli takımımızın 22 saniye kaybetmesi dikkatlerden kaçmazken, sonrasında ise soyunma odası koridorunda Duda Sanadze, Goga Bitadze ve Tornike Shengelia'nın milli oyuncumuz Furkan Korkmaz'a saldırdığı ortaya çıkmıştı.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe Yönetim Kurulu Üyesinden Ataman'a Arı Maya'lı gönderme!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler