Fuat Çapa: "Her Zaman Eskişehirspor'un Yanındayım"

08.03.2023 - 14:35 | Son Güncellenme: 08.03.2023 - 14:51

Son olarak Samsunspor'u çalıştıran Fuat Çapa, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çapa, Eskişehirspor ve Sevilla-Fenerbahçe maçı hakkında da konuştu. Detaylar.

Fuat Çapa: "Her Zaman Eskişehirspor'un Yanındayım"

Nazım TÜRKNAS-AJANSSPOR

Son olarak TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'u çalıştıran başarılı teknik direktör Fuat Çapa, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İsmi Eskişehirspor ile anılan Çapa; Galatasaray, Fenerbahçe, Kayserispor ve Konyaspor ile ilgili de konuştu. İşte detaylar...

"Rakipler Fenerbahçe'nin oyununa daha fazla önlem almaya başladı"

İlk olarak Fenerbahçe ile sözlerine başlayan Çapa, "Fenerbahçe'nin sezon başından beri oynamış olduğu bir oyun vardı, sonra bir düşüş yaşadı ama şimdi tekrar toparlandı. Tabii biz sadece dışarıdan gördüklerimizi söyleyebiliriz. Benim de Fenerbahçe'ye dair görüşüm şu yönde; takımlarımız maalesef kamp sürecini verimli geçiremiyor fakat Fenerbahçe bu sezon bunu çok başarılı şekilde gerçekleştirdi. Nitekim de sonuca yansıdı bu süreç. Ancak her geçen gün rakipler Fenerbahçe'nin oyununa daha fazla önlem almaya başladı. Yine de Fenerbahçe son maçlarda bu yarışta var olduğunu tekrar gösterdi.

"Fenerbahçe'nin tur atlayacağına inanıyorum"

Ligler ve Avrupa maçları tamamen bağımsız oluyor. Haliyle bu eşleşmeyi Sevilla'nın durumuna göre değerlendirirsek, hataya düşeriz. Sevilla çok tecrübeli ve başarılı bir takım; karşısında da Avrupa kupalarında başarılı olan bir Fenerbahçe var. Ben buradan alınacak avantajlı bir skorla rövanşta Fenerbahçe'nin tur atlayacağına inanıyorum. Fenerbahçe bu eşleşmede bir adım daha önde görünüyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Tosun Paşa'dan Chicago Fire kararı!
Habere Git

"2000'li yıllardaki Galatasaray'ı görebiliriz"

Lider Galatasaray hakkında açıklamalarına devam eden Çapa, "Galatasaray çok kaliteli bir kadroya sahip. Geçmiş kariyerlerine bakarsanız bunu anlayabilirsiniz. Okan Hoca da bu oyuncu grubunu çok iyi yönetiyor, idare edebiliyor. Aynı zamanda karakter olarak da doğru bir karışıma sahip bir kadroya sahipler. Haliyle planlama doğru görünüyor, gelecek yıllar için de 2000'li yıllardaki Galatasaray'ı görebiliriz. Tabii günümüz futbolu hızla değişiyor ama şimdilik gördüğüm bu" şeklinde konuştu.

"İlhan hocanın başarılarını tesadüf olarak yorumlayamayız"

Konyaspor ve İlhan Palut'a da değinen Çapa, "Konyaspor geçen sezon çok başarılı bir grafik çizmişti, rakipler de beklentinin altında kalınca Konyaspor daha fazla ön plana çıkabildi. Geçtiğimiz sezon 1.90 küsür puan ortalaması olan Konyaspor, bu sezon neden 1.25'lere düştü buna bakmak gerek. Bu sadece İlhan Palut hocayla alakalı diyemeyiz, takımdan giden kaliteli oyuncular oldu neticede. Yoksa İlhan hocanın başarılarını tesadüf olarak yorumlayamayız" dedi.

"Kayserispor transfer yasağını avantaja çevirdi"

Kayserispor'un sezon performansını değerlendiren Çapa, "Çok transfer yapmak, doğru demek değildir. Transfer yasağı belki Kayserispor için çok daha iyi olmuştur. Çünkü Çağdaş Atan sezon başında elindeki malzemeyi biliyordu ve bu malzeme de yadsınamayacak kadar kaliteli, geçen sezon Türkiye Kupası Finali oynamış bir kadro. Devre arasında transfer yapan kulüplere bakıyorum, ortalama 6-7 transfer yapmışlar. Siz her sezon bu şekilde transferler yaparsanız, onlar da tutmazsa işiniz çok zor. Biz bu yapıyı değiştirmeliyiz, sadece alarak bir şeyleri düzeltemeyiz. Önemli olan olumsuz anlarda da başarılı olmaya çalışmaktır" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'den Jesus'a Play-off cevabı
Habere Git

"Her zaman Eskişehirspor'un yanındayım"

Her zaman Eskişehirspor'un yanında olduğunu söyleyen Çapa, "Ben zaten Eskişehir'de yaşıyorum. Yaşadığınız şehrin takımını sevmemek mümkün mü? Biz Eskişehirspor'un her zaman yanında olduk, bugün de yanındayız, yarın da olacağız. Eskişehirspor, Bursaspor gibi buyük camialar yok olmasın. Ben geçen hafta Eskişehir'de maçtaydım, 13-14 bin kişi vardı. Bursaspor da zaten 40 bin kişiye oynadı. Bu camialar için lig olmaz, taraftarı olur. Bakın seyircisi değil, taraftarı olur. O yüzden bu camialara gerekli yardımlar yapılmalı ve hak ettikleri lige geri gelmeliler. Şu anda ki başkanımız da benim çok yakınen tanıdığım ve görüştüğüm birisi, çok büyük işler başardı, 3-4 kez transfer tahtası kapandı, açıldı. Zaten, ben teknik direktörlük yaparken tribünde takımı için canını dişine takan bir arkadaşımızdı. Benim bu sezon yapmış olduğum sözleşmeler ve yerine getirmem gereken bazı kontratlar var. Ama Eskişehirspor’a her zaman ve her şekilde yardımlarım devam ediyor, zaten dediğim gibi yönetim kurulu ile her zaman temas içerisindeyiz. Bu sebeple yönetim kurulunu da tebrik etmemiz gerekiyor" diye konuştu. 

"Kulübeniz kadar güçlüsünüz"

Çapa son olarak, "Kulübe zenginliğiniz çok önemli. Neden şu an Eyüpspor ve Samsunspor ilk 2 içerisinde? Çok kolay, kadroları geniş. Eyüpspor'un yaptığı transferler, bu ligin transferleri değildi. Çok kaliteli bir kadro kuruldu. Devre arası sürecini biraz sancılı geçirdiler belki ama son haftalarda yine toparladılar.

Samsunspor'da da geçtiğimiz sezonun gol kralı Ahmet Sagat şuan kulübede, Tomane bizim kurtarıcımızdı şimdi yedek. Yani kulübe zenginliğiniz çok şey ifade ediyor. Şampiyonluklar kolay elde edilmiyor, bir de bu kadroyu yönetmek var. Bu etkenler sağlandığında da sonuca yansıyor zaten. Bu sebeple TFF 1. Lig için bu takımları daha şanslı görüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

İlgini Çekebilir
Jesus'tan sert sözler: "Kimse bana fikir veremez!"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler