Frutti Extra Bursaspor - Virtus Bologna maçı saat kaçta, hangi kanalda?

11.05.2022 - 12:21 | Son Güncellenme: 11.05.2022 - 14:11

Frutti Extra Bursaspor, Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli ikinci turnuvası olan EuroCup'ta İtalyan ekibi Virtus Bologna ile bugün final maçında karşılaşacak. İşte detaylar...

Frutti Extra Bursaspor - Virtus Bologna maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Mütavazı kadrosuyla basketbolda yılın en büyük sürprizlerinden birine imza atan Frutti Extra Bursaspor, bugün tarih yazmak için parkeye çıkacak.

Yeşil beyazlılar EuroCup finalinde, kadrosunda Teodosic, Belinelli, Shengelia ve Hackett gibi ünlü yıldızları bulunduran İtalyan ekibi Virtus Segafredo Bologna ile oynayacak.

Frutti Extra Bursaspor - Virtus Bologna maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Saat 21.30’da Bologna'daki Virtus Segafredo Arena'da başlayacak karşılaşma S Sport 2, S Sport + ve TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Bursaspor finale nasıl geldi

10 takımlı B Grubu'ndan 7. sırada play-off serisine yükselen yeşil-beyazlılar, son 16'da kupanın favorisi olarak görülen Partizan'ı deplasmanda 20 bin taraftarının önünde 103-95 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. 

Frutti Extra Bursaspor, çeyrek finalde Slovenya'nın Cedevita Olimpija 85-83, yarı finalde de Andorra ekibi MoraBanc Andorra'yı 85-68'lik skorla devirerek finale yükselmeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Avrupa fatihi Bursaspor'da 3 imza birden
Habere Git

Kazanan hem kupayı hem Euroleague vizesini alacak

EuroCup'ı kazanan takım, gelecek sezon Euroleague'de yer alacak. Bursaspor, şampiyon olursa Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda gelecek sezon oynamaya hak kazanacak.

Türk takımları iki kez kazandı

Türkiye, bu önemli kupayı daha önce iki kez kazanma sevinci yaşadı. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Galatasaray 2015-2016 sezonunda, David Blatt'ın başantrenörlüğündeki Darüşşafaka ise 2017-2018 sezonunda kupayı kazandı.

Bursaspor, bu kupayı 3. kez Türkiye'ye getirerek, toplamda da Türk basketboluna Avrupa kupalarındaki 12. zaferi yaşatmaya çalışacak.

"Şehrimiz ve ülkemiz adına çok gurur verici bir olay"

Kulüp Başkanı Sezer Sezgin, hem mental olarak hem de fiziksel olarak hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Şehrimiz ve ülkemiz adına çok gurur verici bir olay. Şehir çok iyi hazırlanıyor. Buralara gelmemiz sadece şans değil. Sezon başından bu yana süren çalışmaların karşılığını almak ve inanmışlığın bir göstergesi. Son 16'da kupanın favorisi Partizan'ı yendik. Yine Virtus Segafredo Bologna da favorilerden biri. Favoriyi onlar olarak görüyorum. Totemi sürdürmek istiyorum. Çıktığımız tüm karşılaşmalarda rakipler ev sahibi avantajını kullanmıştı. İnşallah başarılı oluruz. Taraftarlara çok minnettarız. İnşallah galibiyetle döneriz. Taraftarımız bizi çok iyi bir şekilde karşılasın. İnşallah finalde kupayı alırız ve döndüğümüzde müthiş bir organizasyonla şehir turu atarız."

"Hayalin ötesinde bir yerdeyiz"

Genel Menajer Nedim Yücel da çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.
Camia olarak bu maça kenetlendiklerini aktaran Yücel, "Hayalin ötesinde bir yerdeyiz. Hiçbir maça favori olarak çıkmadık. Bu maçın da favorisi değiliz ama tüm maçlarda başımızı kaldırdık. Bu maçta da öyle olacak. Buraya gelmemizde aslan payı taraftarın. Tribünler doldukça oyuncularımız da o ateşle sahaya çıktılar. İnşallah onlara layık oldukları kupayı getireceğiz." dedi.

"Kupayla Bursa'ya dönmeyi planlıyoruz"

ABD'li başarılı oyun kurucu Andrew Andrews ise son iki ayda çok çok önemli maçlar oynadıklarını söyledi. Finale, her şeyin sonu olarak bakıldığının farkında olduklarını vurgulayan Andrews, şunları kaydetti:


"O kadar fazla tarihi öneme sahip maç oynadık ki bu maçın pratiğini yaptık aslında. Gayet rahatız, maçın önemini hissediyoruz. Finalin hayalini kurdum dersem yalan söylemiş olurum. Takım olarak çok farklı bir noktaya geldik. Bu süreçte çalışkanlığımız ve iş etiğimizle beraber belli bir noktaya geleceğimizi biliyorduk ama finale geleceğimizi hayal etmiyorduk. Takım olarak sonuçtan ziyade süreci geçirip, odaklı kalmayı düşünerek belli bir noktaya geldik ve bu da bizi finale götürdü. Bu yüzden çok memnunuz. Taraftara çok teşekkür ediyoruz. Kupayla Bursa'ya dönmeyi planlıyoruz."

Frutti Extra Bursaspor'un kadrosu

Birkan Batuk, Mithat Can Özalp, Andrew Andrews, Ömer Utku Al, Derek Needham, John Holland, Dave Dudzinski, Metin Türen, Onuralp Bitim, Yağızhan Selçuk, Ayberk Olmaz, Tarık Sezgün, Tolga Geçim, Kevarrius Hayes

Senin için hazırladığımız haberler