Fransızlardan son dakika kararı: Göndermiyoruz!

18.03.2021 - 18:39 | Son Güncellenme: 18.03.2021 - 19:32

Lille’deki temsilcilerimiz Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in A Milli Takım’ın bu ay yapacağı maçlarda oynamaları tehlikede… Fransız kulüpleri, liglerinde forma giyen milli futbolcuları Avrupa Birliği ülkeleri dışındaki hiçbir yere göndermeme kararı aldı. İşte detaylar…

Fransızlardan son dakika kararı: Göndermiyoruz!

AJANSSPOR-HABER

Fransa'da Ligue 1 ve Ligue 2 kulüplerinin gerçekleştirdiği toplantıdan A Milli Takımızı üzecek bir karar çıktı. Kulüp başkanları üzerinde uzlaştıkları ortak kararla Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelere milli oyuncuları yollamama konusunda anlaştı.

Gerekçe pandemi ve karantina kuralı

Futbol çevrelerinde büyük yankı uyandıran karar, önümüzdeki haftadan itibaren oynanacak milli maçlar için alındı. Koronavirüs önlemleri ve futbolcuların dönüşünde karantinaya girme zorunluluğu gibi durumları değerlendiren Fransız kulüpleri, birçok ülkenin milli takımını zor durumda bıraktı.

FIFA'nın genelgesine dayandırdılar

Fransızlar, milli takımlara yabancı uluslararası oyuncular için bir muafiyet tanınmaması ve uluslararası düzenlemelerin getirdiği yanıt süreleri göz önüne alındığında FIFA'nın 5 Şubat 2021 tarihli genelgesinin oybirliği ile uygulanmasına karar verdi.

Bunun üzerine A Milli Takımımızın Lille forması giyen yıldızları Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in yanı sıra Ligue 2 ekiplerinden Le Havre'da oynayan Umut Meraş'ın da kampa katılmaları zora girdi. 

TFF devreye girdi

Yaşanan gelişme üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'nun girişimlere başladığı ve Fransız yetkililerle sorunu çözmeye çalıştığı ifade edildi.

A Milli Takım’ın bu ay oynayacağı 2022 Dünya Kupası eleme maçları

- 24 Mart 20.00 Türkiye-Hollanda (İstanbul)
- 27 Mart 20.00 Norveç-Türkiye (Malaga)
- 30 Mart 21.45 Türkiye-Letonya (İstanbul)

Senin için hazırladığımız haberler