Fransız takımları, Türk futbolculara 'Fransız' kalmadı!

24.07.2020 - 10:22 | Son Güncellenme: 24.07.2020 - 10:26

Son dakika transfer haberleri... Beşiktaş'ın golcüsü Burak Yılmaz Lille ile anlaşırken, Altay'ın genç savunmacısı Cenk Özkaçar ise Lyon ile sözleşme imzalamaya yakın! Peki, Fransa Ligi'nde kaç Türk futbolcu oynuyor? İşte Fransız takımlarında forma giyen veya transfer olan Türk futbolcular...

Fransız takımları, Türk futbolculara 'Fransız' kalmadı!

Son yıllarda Türkiye’de yetişmiş ya da forma giymiş pek çok yıldız futbolcu, Fransa’nın yolunu tuttu. Son olarak Beşiktaş forması giyen Burak Yılmaz, Ligue 1 ekiplerinden Lille ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Peki hangi futbolcular Türkiye’den Fransa’ya transfer oldu? İşte o isimler…

Lille: Mehmet Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı

2016 yılında İstanbulspor'dan Lille'e transfer olan Mehmet Zeki Çelik, 4 sezondur Fransız ekibinde forma giyiyor. Bu sezon Fransa Ligi'nde 23 maça çıkan Çelik'in 3 asisti bulunuyor.

2019’da altyapısından yetiştiği Trabzonspor’dan Lille’e transfer olan Yusuf Yazıcı, takımıyla bu sezon 25 maçta boy gösterdi. Yazıcı bu maçlarda 1 gol atarken 4 asist yaptı. Takımının 21 Aralık 2019'da Monaco ile deplasmanda oynadığı maçta sağ diz ön çapraz bağları kopan 23 yaşındaki futbolcu, sezonu kapatmıştı.

Umut Meraş’ın takım arkadaşı Ertuğrul Ersoy ise Le Havre’ye 2019 transfer sezonunda Bursaspor’dan katıldı. 1997 doğumlu savunma oyuncusu, takımıyla beraber 21 maça çıkarken 1 de asist yaptı.

Lorient: Umut Bozok

Gurbetçi futbolcu Umut Bozok da, Fransa Ligue 2 ekiplerinden FC Lorient formasını terletiyor. 23 yaşındaki forvet oyuncusu, bu sezon 20 maça çıkarken 4 gol atıp 2 asist yaptı. Bozok’un adı transferde Galatasaray ile de anılıyordu.

İki Fransa yolcusu daha: Burak Yılmaz ve Cenk Özkaçar

İzmir ekibi Altay'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Cenk Özkaçar, 3 büyük kulübün de gündemine gelmişti. Cenk Özkaçar için Fransız ekibi Lyon ile anlaşma sağlandı. Lyon ile futbolcu arasında 5 yıllık bir kontrat yapılacak. Altay'ın bir sonraki transferden de pay alma durumu da olduğu öğrenildi. Özkaçar, bu sezon Altay’da 15 maçta 904 dakika oynadı

Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcu Burak Yılmaz ise, 1 milyon euro alacağından vazgeçti ve bedelsiz olarak Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille'e transfer oldu. Milli golcü Fransız ekibiyle 2 yıllık sözleşme imzalayacak.

Senin için hazırladığımız haberler