Fransa'ya transfer: Lefter'den Burak Yılmaz'a...

02.08.2020 - 00:25 | Son Güncellenme: 02.08.2020 - 07:58

Burak Yılmaz, Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı gibi oyuncuların yer aldığı Fransa Ligue 1'de toplam kaç Türk oyuncu oynuyor gibi araştırmalar devam ediyor. Hangi takımlarında Türk oyuncu var ve Fransa Ligue 1'de yabancı sınırı var mı gibi araştırmalar da sürüyor... Fransa Ligue 1'de bulunan Türk oyuncularının yaşları kaç ve bonservis ücretleri ne kadar? Geçmişten bugüne Fransa Lig 1'de kaç tane Türk oyuncu oynadı ve hangi takımlarda oynadılar? İşte Fransa Ligue 1'de oynayan Türk futbolcular...

Fransa'ya transfer: Lefter'den Burak Yılmaz'a...

Ali BOZKURT - AJANSSPOR

Burak Yılmaz'ın Lille'e transferi son dönemde Fransız takımlarının Türkiye'ye olan ilgisinin bir başka örneği olurken, milli forvet Fransa'da forma giyecek 16. Türk olacak.

Burak Yılmaz'ın Fransa ekibi Lille'e transfer olmasının ardından Fransa Ligi'nde bulunan Türk oyuncu sayısı artışı devam etti. Son olarak Lille takımının Ferhat Çoğalan ve ondan önce Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'yı transfer etmesi Türk oyuncularına olan güveni de göstermeye başladı.

İşte Fransa Ligi'nde oynayan Türk oyuncular ve geçmişte yer alan Türk oyuncular...

Metehan Güçlü

Paris Saint Germain altyapısında yetişen Metehan Güçlü A takım ile sözleşme imzalamasına rağmen henüz forma şansı bulamıyor.  Metehan Güçlü 21 yaşında ve forvet olarak görev yapıyor..

Umut Bozok

Fransa'da dünyaya gelen ve Galatasaray'lı olduğunu her defasında dile getiren Umut Bozok 23 yaşında ve forvet bölgesinde görev alıyor.

Zeki Çelik

Zeki Çelik, Türkiye'den Fransa'ya transfer olan futbolcular arasında Süper Lig tecrübesi bulunmayan tek isim. Bursaspor altyapısından yetişen Zeki, 2016'da İstanbulspor'a transfer oldu. İstanbulspor'dan ise Fransa ekibi Lille transfer oldu.

Yusuf Yazıcı

Trabzonspor alt yapısında yetişen ve yüksek miktarla Lille transfer olan Yusuf Yazıcı'da Fransa'da yer alan Türk oyuncular arasında...

Burak Yılmaz

Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray ve tekrardan eski takımları Trabzonspor ve Beşiktaş geri dönüp formaları giyen Burak Yılmaz, 35 yaşında 2 yıllık olarak Lille takımına transfer oldu. Burak Yılmaz'ın transfer olmasının hemen ardından ise Türk taraftarlar Fransa ligi hakkında araştırmalara başladı. 

İŞTE GEÇMİŞ YILLARDA FRANSA'DA FORMA GİYEN TÜRK OYUNCULAR

Lefter Küçükandonyadis

1951'de Fenerbahçe'den ayrılarak Fiorentina'ya transfer olan Lefter, bir sezon sonra ise İtalya'dan Fransa'ya geçti ve Nice takımında 1 sezon forma giydi.

 

Engin Verel

Engin Verel, eski Türk millî futbolcu.. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de formasını futbolcularındandır.  Lille forması giyen eski Türk oyunculardan biri de Engin Verel'dir. 1983 yılında Lille formasını terletti.

Bülent Üçüncü

1998-1999 sezonunda Lorient formasıyla Ligue 1'de oynadı.

Mevlüt Erdinç

Şimdiler'de Fenerbahçe forması giyen Mevlüt Erdinç, 2005'te Sochaux formasıyla Ligue 1'de forma giymeye başladı. Mevlüt, 2009'da Paris Saint Germain'e, 2012'de Rennes'e, 2013'te Saint Etienne'e transfer oldu.

Serdar Gürler

Hala Göztepe forması giyen Serdar GürlerFransa'da doğdu ve büyüdü. Sochaux altyapısında yetişti ve bu takımda profesyonel oldu. 

Colin Kazım Richards

Meksika takımı Pachuca forması giyen Kazım Kazım, Fenerbahçe giydiği dönemde bir süreliğine Toulouse'da kiralık olarak forma giydi. 

Hasan Kabze

Galatasaray forması giydikten sonra Rus ekibi Rubin Kazan'a transfer olan Hasan Kabze daha sonra Fransa'da şampiyonluk yaşayan Montpellier'e transfer oldu. Montpellier formasu giydikten sonra bir dönem Süper Lig ekibi olan Orduspor'a transfer oldu ve Süper Lig'e tekrardan geri döndü. Altınordu forması altında ise futbolu bıraktı.

Umut Bulut

5 sene Trabzonspor forması giydikten sonra 2011 yılında Fransa'nın Toulouse takımına transfer olan Umut Bulut, 1 sezon forma giydikten sonra Galatasaray'a transfer oldu ve Fransa serüveni sona erdi.

Atila Turan

Atila Turan, profesyonel kariyerine ise Sporting Lizbon'da başladı. 2013'te Reims'e transfer olarak Ligue 1'de forma giydi. Güncel olarak Ankaragücü forması giymekte..

Deniz Hümmet

Malmö altyapısında yetişen ve İsveç'te dünyaya gelen Deniz Hümmet, 19 yaşında Troyes'a transfer oldu. 2 sezonda 12 maçta forma giyebildi. Güncel olarak doğduğu ülkenin takımı olan Elfsborg formasını giyiyor. 23 yaşındaki futbolcu santrafor bölgesinde görev yapıyor.

Yusuf Sarı

Marsilya altyapısından yetişen Yusuf Sarı, 2017-2018 sezonunda 1 lig ve 3 kupa maçına çıktı. Ligue 2 ekiplerinden Clermont kiralık olarak forma terleten Yusuf Sarı daha sonra Süper Lig ekibi Trabzonspor'a transfer oldu.

Senin için hazırladığımız haberler