Fransa'da Filistin paylaşımına 7 maç men

26.10.2023 - 20:24 | Son Güncellenme: 26.10.2023 - 20:29

Fransa League 1 ekiplerinden Nice'in defans oyuncusu Youcef Atal, Filistin-İsrail savaşına yönelik attığı paylaşım nedeniyle ceza aldı. İşte detaylar.

Fransa'da Filistin paylaşımına 7 maç men

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Fransız ekiplerinden Nice'in futbolcusu Youcef Atal, sosyal medya hesabında Filistin-İsrail savaşına yönelik yaptığı paylaşım sebebiyle lig yönetiminden ceza aldı. Cezayirli futbolcu, 7 maç men edildi.

Etik kurulu inceledi, cezayı verdi

Youcef Atal'ın paylaşımı üzerine oyuncunun kulübü Nice, Atal'ın bir sonraki duyuruya kadar takımdan uzaklaştırıldığını açıklamıştı. Konuyla ilgili incelemelerde bulunan Fransa Futbol Federasyonu Etik Kurulu, kararını verdi ve Atal'ı 7 maçtan men etti.

Atal'dan tepkilere cevap

Hakkında yapılan eleştirilerden sonra Youcef Atal'ın sosyal medya hesabından bir paylaşım geldi. Atal, paylaşımının bazı insanlar için şok edici olduğunu anladığını ve dünyanın neresinde olursa olsun her türlü şiddeti kınadığını ifade etti.

İlgini Çekebilir
TFF: "Belgelerle başvurun"
Habere Git

"Terörü savunmak"

Nice Savcılığı, Youcef Atal'ın paylaşımını "terörü savunmak" ve "belirli bir din nedeniyle halkı nefrete veya şiddete kışkırtma" gerekçeleriyle de incelediğini duyurdu.

Özür dilemişti

Youcef Atal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım sebebiyle Fransızlardan tepki toplamıştı. Bunun üzerine kulübü Nice bir açıklama paylaşmıştı ve Atal'ın özür dilediğini duyurmuştu. 

Youcef Atal'ın olaylı paylaşımı

Youcef Atal, Instagram hesabında Filistinli vaiz Mahmoud al-Hasanat'ın Tanrı'ya "Yahudi halkına kara bir gün göndermesi" çağrısında bulunduğu bir videoyu paylaşmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler