"Fransa Ligi'ni yeniden başlatabilirsiniz"

07.06.2020 - 16:33 | Son Güncellenme: 07.06.2020 - 16:38

UEFA'nın patronu Aleksander Ceferin, Fransa'nın iptal kararı vererek aceleci davrandığını söyledi. Ceferin, Fransa gibi ligleri tescil eden ülkelere play-off çağrısı yaptı. Fransa ve Hollanda Ligi yeniden mi başlayacak? Ceferin'den dikkat çeken mesaj.

"Fransa Ligi'ni yeniden başlatabilirsiniz"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2 Ağustos'tan önce tüm liglerin bitirilmesi yönündeki tavsiyesini yineledi. Ceferin, liglerin bitirilmesi adına play-off formülünün de uygulanabileceğini açıkladı. Fransa Ligi ile ilgili olarak Ceferin'in yaptığı açıklamalar da adeta bir mesaj niteliği taşıyor. Ceferin, Fransa'nın ligi iptal etmesiyle ilgili neler söyledi? Tüm detaylar haberimizde...

Ceferin'den dikkat çeken mesajlar

Le Parisien'e konuşan Aleksander Ceferin, yerel federasyonların kendi ligleri adına karar verebilme yetkisi olduğunu söyledi.

Ceferin: "Fransa, erken karar aldı"

Play-off sisteminin, 2 Ağustos tarihine kadar liglerin bitirilmesi için kullanılabileceğini ifade eden Ceferin, Fransa'nın ise iptal kararını erken aldığı görüşünü savundu.

Fransa'ya yeniden ligi başlatabilirsiniz mesajı

UEFA'ya üye ülkeleri baskı altına aldığı yönünde eleştirilen Ceferin, "Fransa'da sezonun iptaliyle ilgili kararın erken alındığını söyleyebilirim. Eğer tescil kararı verilen ülkelerde lig yeniden başlatılmak istenirse bunu 2 Ağustos'tan önce bitirebilmek şartıyla yapabilirler" ifadelerini kullandı.

Fransa'da karara itiraz eden kulüpler olmuştu

Hatırlanacağı gibi Fransa Ligi'nde 12 puan farkla liderlik koltuğunda oturan Paris Saint Germain, 2019-20 sezonunun şampiyonu ilan edilmişti. Marsilya ve 3. sıradaki Rennes de Şampiyonlar Ligi bileti almıştı.

Edouard Philippe açıklamayı yapan isimdi

1996 yılından sonra ilk kez Avrupa kupalarının dışında kalan Lyon ile küme düşen Amiens ve Toulouse verilen karara itiraz etmişlerdi. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, 28 Nisan'da ülkedeki tüm spor organizasyonlarının sonlandırıldığını açıklamıştı.

Ligler ne zaman kaldığı yerden devam edecek?

Bu arada, Fransa'nın dışında Hollanda'da da sezon sonlandırılmıştı. Almanya Ligi'nde maçlar Mayıs ortasında başladı. İspanya'da maçların 12 Haziran'da kaldığı yerden devam etmesi planlanıyor. İngiltere'de karşılaşmalar 17 Haziran'da, İtalya Ligi'nde ise 20 Haziran'da oynanmaya başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler