Fransa diğer ligler de iptal edilsin istiyor!

30.04.2020 - 01:09 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 01:15

Fransa diğer ligler de iptal edilsin istiyor!

Fransa'da liglerin koronavirüs (Covid-19) nedeniyle iptal edilmesinin yankıları sürerken, dikkat çeken bir iddia geldi. Avrupa'nın diğer büyük liglerinin de iptal edilmesini düşünen Fransa, bakanlar düzeyinde görüşmeler başlattı.

Fransa'nın saygın gazetelerinden Le Parisien'in haberine göre; Fransa Cumhurbaşbakanı Emmanuel Macron 5 büyük ligin ortak hareket etmesini istiyor ve diğer 4 büyük ligin de (Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya) iptal edilmesini umuyor.

Bu bağlamda Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu'nun Avrupalı meslektaşlarıyla ikili görüşmeler başlattığı ve halihazırda İtalyan ve Alman bakanlarla görüştüğü, bugün de İspanya Spor Bakanı ile iletişime geçeceği belirtildi.

Öte yandan Emmanuel Macron'un bizzat diğer devlet başkanlarını ikna etmek için telefon ettiği yönündeki iddiaların ise yalanlandığı hatırlatıldı.

Bu arada Roxana Maracineanu ile görüştüğü belirtilen İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora'nın Çarşamba günü (dün) yaptığı "Ligin yeniden başlamasına ilişkin yolun daraldığını görüyorum. Kulüplerin büyük kısmı, bizden bu sezonu bütünüyle durdurmamızı ve gelecek yılki şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmayı isteyebilir." şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler