FPE Şampiyonu Beşiktaş!

06.06.2017 - 21:35 | Son Güncellenme: 06.06.2017 - 21:35

Efes'i 3-1 ile geçen Beşiktaş Sompo Japan'a tebrikler!

Başlığa bakıp FPE ne demek diyeceksiniz! Biraz merak ettirmek için böyle bir başlık attım ama hemen açıklayayım. FPE yani ''Fiyat Performans Endeksi'' açısından Türkiye Basketbol Süper Ligi şampiyonu olarak Fenerbahçe - Beşiktaş final serisi başlamadan Beşiktaş'ı şampiyon ilan ettim. Düşük bütçe, mütevazı oyuncular, dar rotasyon ve hırslı bir koç ile ezber bozan bir takım oldular. Zira onların 4 milyona bu başardıklarını, Efes ve Darüşşafaka 20 milyona, Galatasaray ise 10 milyona yapamadı.

 
Ufuk Sarıca devrimi!
 
Koç Ufuk Sarıca'nın, Pınar Karşıyaka'da başardıklarını hepimiz biliyoruz. Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, bunların hepsini 4 yıl içinde Karşıyaka'ya getirmeyi başardı. Şimdi aynı yola Beşiktaş'ta girmiş gibi gözüküyor. Türkiye Ligi ikinciliği, sonrasında 2- 0 ile geçilen Gaziantep serisi ve 3-1 ile net bir şekilde geçtikleri Anadolu Efes serisi, harcanan paraya göre gerçekten büyük başarılar olarak görülmeli. He bir de Şampiyonlar Ligi'nden şanssız bir şekilde elenmeleri var, bunu da nazarlık olarak yazalım buraya.
 
Fenerbahçe serisi ne olursa olsun!
 
Bundan sonra Fenerbahçe - Beşiktaş serisi başlayacak, büyük ihtimal Fenerbahçe formu ve ev sahibi avantajıyla bu seriden şampiyon çıkacak. Ama seri başlamadan ben FPE şampiyonu olarak Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Ufuk Sarıca ve Beşiktaş, hayatta her şeye para gözüyle bakan insanlara bir ders vermiş oldular. Çalışmanın, mücadele etmenin ve taraftara sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ispatladıkları için teşekkür etmek gerekecek. Basketbolu sadece bütçeden ibaret sanan insanların bu sezonki Beşiktaş performansından çok şey çıkarmaları gerekiyor. 
 
Muhtemelen seneye daha iyi bir Kartal izleyeceğiz!
 
Yazımın son kısmında Beşiktaşlı basketbol severlere bir müjde vermek istiyorum. Ufuk Sarıca, büyük ihtimal seneye sizlere daha da iyi bir Beşiktaş izletecek. Şuan pozisyon pozisyon analiz etmeye gerek yok, Beşiktaş'ın verim alamadığı oyuncular belli, rotasyonda yaşana sıkıntılar belli, bunun tam aksi işleyen çarklar yani çalışan omurgada belli, yani Ufuk Sarıca yap-boz yapmayacak. Nokta transferlerle daha iyi bir Beşiktaş izleyeceğimizi düşünüyorum.
 
Fenerbahçe - Beşiktaş serisi hayırlı ve olaysız olsun!
 
Final serisinde basketbolun lokomotifi 2 kulübümüze başarılar dilerim. Umarım olayları değil basketbolu konuşuruz.
 
AJANSSPOR ÖZEL YORUM / EYÜP YILDIZ

Senin için hazırladığımız haberler