İtalyanlar Karşıyaka’da kabusu ile karşı karşıya

05.01.2021 - 16:27 | Son Güncellenme: 05.01.2021 - 17:23

FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Pınar Karşıyaka, bu akşam Fortitudo Bologna’yı İzmir’de konuk edecek. Yeşil Kırmızılılar’ın baş antrenörü Ufuk Sarıca’nın geçmişinde, İtalyan ekibine karşı unutulmaz bir performansı var…

 

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Pınar Karşıyaka’nın önünde bu akşam kritik bir maç var…

Yeşil Kırmızılılar, F Grubu’ndaki dördüncü maçında, saat 20.00’de İtalyan ekibi Fortitudo Bologna’yı Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda konuk edecek. Mücadeleyi Nicolas Maestre (Fransa), Zdravko Rutesic (Karadağ) ve Petr Hrusa (Çekya) hakem üçlüsü yönetecek.

Pınar Karşıyaka, normal şartlarda bu karşılaşmayı oynamış olacaktı; fakat temsilcimizde yaşanan koronavirüs vakaları nedeniyle müsabaka bugüne alındı.

İkincilik ve tur için önemli!

Kaf Kaf, gruptaki ilk maçında Bilbao’yu İspanya’da 81-72 mağlup etmişti. Ancak daha sonra Almanya ekibi Brose Bamberg’e hem deplasmanda hem de kendi sahasında kaybetti. Yeşil Kırmızılılar, maç eksiği ile 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile 3. sırada yer alıyor. Fortitudo Bologna’nın henüz galibiyeti yok. Eğer Karşıyaka, bu maçtan galip ayrılırsa, Bilbao ile galibiyet-mağlubiyet sayısını eşitleyecek ve ikili averajda da mevcut üstünlüğü olduğu için ikinci sıraya çıkacak ve üst tura çıkmak için şansını arttıracak.

Ufuk Sarıca için Fortitudo’nun anlamı bir başka…

Öte yandan Pınar Karşıyaka’nın baş antrenörü Ufuk Sarıca’nın oyunculuk döneminde Fortitudo Bologna’ya karşı özel ve güzel hatıraları var.

Ufuk Sarıca, Efes’te forma giydiği dönemde, 1996 yılındaki Koraç Kupası’nda Lacivert Beyazlılar’ı finale taşıyan isimlerin başında geliyordu. Efes, yarı finalde Fortitudo (O dönemki adı TeamSystem Bologna) ile karşılaşmıştı. Sarıca, çift ayak üzerinden oynanan ilk maçta, Efes’in Bologna’yı 102-78 mağlup ettiği karşılaşmada 34 sayı kaydetmiş ve üçlükleri o dönem gündem olmuştu.

Sarıca, şimdi baş antrenör olarak Fortitudo karşısında büyüleyici bir performansa imza atmak istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler