Formula E Mexico City E-Prix'sini Pascal Wehrlein kazandı! Andre Lotterer...

13.02.2022 - 20:22 | Son Güncellenme: 13.02.2022 - 20:32

Formula E'de sezonun 3. yarışı tamamlandı. Porsche Formula E, Mexico City yarışında Pascal Wehrlein ve Andre Lotterer ile duble yaptı. İşte detaylar...

Formula E Mexico City E-Prix'sini Pascal Wehrlein kazandı! Andre Lotterer...

AJANSSPOR - HABER

Formula E Mexico City E-Prix’de TAG Heuer Porsche Formula E takımı tarihi bir başarıya imza attı. Pascal Wehrlein’in kazandığı yarışta takım arkadaşı Andre Lotterer ikinciliği aldı ve böylelikle Porsche ilk yarışını duble yaparak kazandı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Wehrlein ise ilk FE galibiyetini almış oldu.

İlk galibiyet

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Wehrlein, yarışın başında şampiyona lideri ROKiT Venturi Racing sürücüsü Edoardo Mortara’yı savuşturmayı başardı. Yarışın son 15 dakikasında ilk 4’te yer alan Mortara, Vergne, Wehrlein ve Lotterer galibiyet için yarışsalar da enerji yönetimini iyi yapan Porsche gaza bastı ve ilk önce Vergne’i sonrasında ise Mortara’yı geçmeyi başaran Wehrlein ve Lotterer ikilisi podyumdaki ilk iki sırayı almayı başardılar.

 

Yarış sonrası gerçekten tatmin edici bir yarış olduğunu söyleyen Wehrlein, “Burada, Meksika'da sahip olduğum tüm geçmişe rağmen, benim ve takımım için ilk zaferi elde etmek harika bir duygu” dedi.

İlgini Çekebilir
Aston Martin, 2022 Formula 1 aracı AMR22'i tanıttı!
Habere Git

Geçen senenin rövanşını aldı

Yarışın galibi Wehrlein, takım arkadaşı Andre Lotterer’in çok iyi bir iş çıkardığını belirtti ve şunları söyledi: “Burada kazanmak benim için çok önemliydi, burada birkaç kez şampiyonada yarıştım ve birçok kez yaklaşmıştım. Geçen yıl burada, Meksika'da birinci bitirmek ama sonra diskalifiye olmak yürek parçalayıcıydı. Bu hafta sonu geri ödeme oldu ve harika hissettiriyor.”

Formula E Nedir?

Formula E sadece elektrikle çalışan otomobillerin yarıştığı bir motor sporudur. Uluslararası Otomobil Federasyonu yani FIA’nın düzenlendiği serinin ilk yarış Eylül 2014’te Çin’in Pekin şehrinde yapıldı. 11 takım ve 22 pilotun yer aldığı seriler cadde yarışı olarak yapılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler