Formula 1'den sevindirici haber!

03.05.2020 - 16:35 | Son Güncellenme: 03.05.2020 - 16:39

Formula 1'den sevindirici haber!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve etkisini gösterdiği yerlerde hayatı durma noktasına getiren koronavirüsü, Formula 1 üzerinde de ağırlığını göstermişti. Sezonun açılış tarihinin ve 22 yarışlık takvimin ilk 10 yarışının ertelenmesinin ardından takımlar kendi çalışanlarının maaşlarında indirime gitmişlerdi.

Ancak FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) Başkanı Jean Todt'dan sevindirici bir haber geldi. Başkana göre sezona 5 Temmuz tarihinde başlanması bekleniyor.

"Mümkün olan en kısa sürede..."

Başkan Todt, sezonu 5 Temmuz'da açmak için istekli olduklarını açıklarken: "Amacımız uzman kişiler tarafından gelen talimatlara uyarak ve yarışlara katılacak kişilerin güvenliğini koruyarak mümkün olan en kısa sürede yarışları tekrar başlatmak. 2020 Formula 1 sezonunun yaz aylarında da devam etmesi ve ilk yarışımızı 5 Temmuz tarihlerinde yapılacak Avusturya Grand Prix'sin de yapmayı planlıyoruz."

"İşe koyulmayı düşünüyoruz"

Başkan Todt: "Federasyon olarak Paris ve Cenevre'de olan ofislerimizi açarak, işe koyulmayı düşünüyoruz. FIA, salgın hastalık sonrası yaşanabilecekleri daha iyi değerlendirmek ve bu durumdan nasıl en karlı çıkabileceğimizi araştırmak için elinden geleni yapacaktır. Mümkün olan en kısa sürede yarışları tekrar başlatıp, yarış severlere müjdeli haberleri vermeyi planlıyoruz!" ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler