Formula 1'de yılın transferine Cristiano Ronaldo benzetmesi

14.09.2024 - 00:00 | Son Güncellenme: 14.09.2024 - 00:51

Formula 1 haberleri... Christian Horner, Adrian Newey'nin Red Bull'dan ayrılışını Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'dan ayrılışına benzetti.

Formula 1'de yılın transferine Cristiano Ronaldo benzetmesi

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz günlerde Formula 1'de Aston Martin'in ikonik başmühendis Adrian Newey'i kadrosuna kattığı duyuruldu. Red Bull Takım Patronu Christian Horner, Adrian Newey’nin takımdan ayrılışını Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'dan ayrılışına benzetti.

Red Bull'dan Adrian Newey açıklaması

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in 18 yıl sonra Red Bull'dan ayrılacağını açıklayan ve ikonik efsane başmühendis Adrian Newey'i kadrolarına katması gündemden düşmüyor. Konuyla ilgili Red Bull'dan flaş açıklama geldi.

Horner: "Hayat devam ediyor"

Sky Sport'a konuşan Red Bull Takım Patronu Christian Horner, "Hayat devam ediyor. Harika bir takımımız var. Büyük bir güç ve derinliğe sahibiz. Manchester United, Eric Cantona ayrıldığında kazanmayı bırakmadı. Her şeyin evrilmesi gerekiyor," dedi.

Horner'dan Ronaldo örneği

Sky Sports F1 muhabiri Ted Kravitz, Horner’a Cantona’nın emekli olduğunu hatırlattığında ise Horner, bu kez Cristiano Ronaldo'nun 2009'da Real Madrid'e transferini örnek gösterdi: "Tamam, Ronaldo olsun. Futbolda uzman değilim," diye ekledi.

Adrian Newey’in başarıları

Formula 1 tarihinin en iyi tasarımcılarından biri olarak kabul edilen Adrian Newey’in 3 farklı takımla birlikte (Williams, Mclaren ve Red Bull) toplamda 11 şampiyonluğu var. Williams ve McLaren için şampiyonluk kazanan Formula 1 arabaları tasarladıktan sonra Newey, 2006'da Red Bull Racing'e geçti ve arabaları 2010'dan 2013'e kadar üst üste Formula 1 pilotlar ve üreticiler şampiyonluğunu, 2021'de pilotlar şampiyonluğunu ve 2022 ve 2023'te her iki şampiyonluğu da kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler