Formula 1'de yıldız pilot Japonya GP'de yer almayacak!

26.03.2024 - 19:00 | Son Güncellenme: 26.03.2024 - 19:12

Formula 1'in dördüncü yarışı Japonya'nın Suzuka pistinde düzenlenecek. Visa CashApp RB pilotu Daniel Ricciardo, Japonya GP'de yer almayacak. İşte detaylar.

Formula 1'de yıldız pilot Japonya GP'de yer almayacak!

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de yeni sezonun dördüncü yarışı Japonya'da düzenlenecek. Suzuka pistinde gerçekleştirilecek olan yarış 5-7 Mart arasında koşulacak. Visa CashApp RB pilotu Daniel Ricciardo, Japonya GP'deki ilk antrenman seansında yarışamayacak.

Visa CashApp RB iki Japon pilotla yarışacak

Red Bull motor sporları danışmanı Helmut Marko, F1TV'ye yaptığı açıklamada "Cuma günü genç pilotumuz Ayumu Iwasa'yı antrenmanlarda kullanacağız. Ayrıca Suzuka pisti Racing Bulls'un aracına uygun olacaktır" dedi. Takım, 22 yaşındaki Japon pilot Ayumu Iwasa ile ilk antrenmanda boy gösterecek. Böylece RB, Tsunoda ve Iwasa ile Japon pilot kadrosuyla yer alacak.

Visa CashApp RB ilk kez yapacak

Visa CashApp RB, düzenlemelerde yer alan "İki antrenman seansında en az iki çaylak olmalı" kuralını ilk gerçekleştirecek takım olacak. Iwasa, Formula 2'de iki sezon geçirdi ve şampiyonada ilk yıl 5. ikinci yılında 4. oldu. Genç pilot şu anda Super Formula'da yarışıyor.

Daniel Ricciardo'nun performansı

Geçen sezon Nyck de Vries'ın yerine eski adıyla AlphaTauri takımına getirilen ve şampiyonada 6 puan toplayan Ricciardo, bu sezon puan barajında yer alamadı. Takım arkadaşı Yuki Tsunoda, Avustralya GP'de puan barajının üstünde yer alarak hem hanesine hem de takımına 4 puan getirmeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler