Alpine'de Alonso'nun yerine gelecek isim Oscar Piastri'den yalanlama geldi

02.08.2022 - 21:01 | Son Güncellenme: 02.08.2022 - 21:27

Formula 1 ekibi Alpine'de Fernando Alonso ayrılığı sonrası gelecek sezon Esteban Ocon ve Oscar Piastri ikilisiyle yarışılacağı açıklandı. Ancak Piastri'den yalanlama geldi.

Alpine'de Alonso'nun yerine gelecek isim Oscar Piastri'den yalanlama geldi

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 ekibi Alpine'de Fernando Alonso'nun takımdan ayrılacağı belli olmuştu.  Alpine takımı, gelecek sezon Aston Martin'de yarışacak olan İspanyol pilot Fernando Alonso'nun yerini; Oscar Piastri ile dolduracağını açıkladı. Ancak Oscar Piastri, gelecek yıl Alpine ile yarışmayacağını, Fransız üreticinin kendisinden habersiz basın açıklaması yaptığını açıkladı.

Neler yaşanmıştı?

Alpine, 2023 yılında Fernando Alonso ile yarışmayı ve Oscar Piastri'yi de Williams'a kiralamayı planlıyordu. Fakat Alonso, sürpriz şekilde pazartesi günü, gelecek yıl Aston Martin için yarışacağını açıkladı.

Piastri: "Bu açıklama yanlış"

Alpine takımının Piastri'yi açıklaması sonrası Avustralyalı pilottan yalanlama geldi. Piastri, sosyal medya hesapları üzerinden, "Alpine F1'in bu öğleden sonra, benim kabulüm olmadan bir basın açıklaması yayınladığını ve gelecek yıl onlar için yarışacağımı duyduklarını anlıyorum. Fakat bu açıklama yanlış ve Alpine ile 2023 için herhangi bir anlaşma imzalamadım. Önümüzdeki yıl Alpine'de olmayacağım." açıklamasında bulundu.

Piastri'nin McLaren ile anlaştığı ortaya çıktı

Öte yandan Piastri'nin menajeri Mark Webber'in gelecek yılla ilgili McLaren'la görüştüğü ve İngiliz ekiple anlaşma imzaladığı ortaya çıktı. Böylelikle şu an da McLaren pilotu olan Daniel Ricciardo'nun 2022 sezonunun ardından boşa çıkacağı ve gelecek yıl eski takımı Alpine'e geri dönebileceği anlamına geliyor.

Piastri, Formula 2'de şampiyon olmuştu

21 yaşındaki genç pilot Piastri, Formula 2'de 2021 sezonunu şampiyon olarak tamamlamıştı.  Avustralyalı pilot, 4 yıldır Renault ve Alpine adına yedek pilot olarak görev alıyordu.

Senin için hazırladığımız haberler