Formula 1'de takımına en çok zarar veren pilot kim? Hamilton ve Verstappen...

16.06.2024 - 23:18 | Son Güncellenme: 16.06.2024 - 23:48

2024 Formula 1 sezonunda birçok pilot kazaya karıştı ve araçlarında maddi hasarlara yol açarak takımlarına maddi zorluğa uğrattı. İşte tüm detaylar...

Formula 1'de takımına en çok zarar veren pilot kim? Hamilton ve Verstappen...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 pilotları bazen rakiplerine, bazen de bariyerlere çarparak arabalarında hasara neden oluyor. Bu sezon birçok kazaya tanıklık ettik. Max Verstappen gibi aracında sorun çıkan ve sağ arka lastiği yanan pilotları da pistte gördük. Peki bu sezon en çok zararı hangi pilot verdi ve hangi takım daha çok masrafa uğradı?

Pilotlar zirvesinde Sergio Perez var

Red Bull'un Meksikalı pilotu Sergio Perez, Monako ve Kanada GP'sinde yarışı tamamlayamadı. Her iki yarışta da büyük bir kazaya neden olan Perez, takımına 2 milyon 769 bin dolarlık masraf çıkarttı ve pilotlar anlamında zirvede yer aldı.

Bir başka Red Bull pilotu Max Verstappen ise, Avustralya GP'sinde yaşadığı lastik problemi nedeniyle DNF olmuştu. Hollandalı pilot bu sorunun ardından takımına 455 bin dolarlık bir masrafa soktu. Verstappen en çok masraf çıkaran pilotlar sıralamasında 13. sırada yer aldı.

Red Bull iki pilotunun yaşattığı masraflar listesinde 3 milyon 224 bin dolarla 2. sırada yer aldı.

Williams pilotları takımlarını kötü anlamda zirveye taşıdı

Williams pilotları Alexander Albon ve Logan Sargeant, bu sezon pek çok kazaya neden oldu. Takıma en çok maddi hasar veren pilot ise Alexander Albon oldu. Hatta bir kazada Alexander Albon, sıralama turlarında kaza yaptı ve arabada yedek şasi olmadığından dolayı yarışa Sargeant'ın arabası ile çıktı.

Albon, 2 milyon 270 bin 750 dolarla pilotlar sıralamasında 2. sırada, Logan Sargeant ise 1 milyon 151 bin dolarlık masrafla 5. sırada yer aldı.

Williams 2024 sezonunun 9 yarışı sonunda, 3 milyon 421 bin 750 dolarlık masrafla zirvede yer aldı.

İlgini Çekebilir
Mercedes'in yeni pilotu belli oldu! Lewis Hamilton'ın yerine...
Habere Git

Lewis Hamilton ve Pierre Gasly son sırada

Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Alpine pilotu Pierre Gasly, takımlarına masraf çıkarmayan iki pilot oldu. Bu iki pilot hiçbir kazaya karışmadı ve takımlarını 1 dolarlık zarara bile uğratmadı.

Guanyu Zhou ilk 3'te yer aldı

Sauber pilotu Guanyu Zhou, bu sezon birçok pilot gibi kazaya karıştı ve aracına en fazla zarar veren pilotlar listesinde 3. sırada yer aldı. Çinli pilot, 1 milyon 419 bin dolarlık masrafıyla 3. sırada kendisine yer buldu.

Bir başka Sauber pilotu Valtteri Bottas ise 125 bin dolarlık zararıyla 16. sırada yer aldı.

Sauber takımı, toplamda 1 milyon 544 bin dolarlık masrafla 4. sırada yer aldı.

Aston Martin'in de başı dertte

Aston Martin takımı, masraflar listesinde 3. sırada yer aldı. Fernando Alonso, 1 milyon 52 bin dolarlık masrafıyla 7. sırada yer alırken, Lance Stroll ise 1 milyon 130 bin dolarlık masrafıyla 6. sırada kendisine yer buldu.

İlgini Çekebilir
Fernando Alonso'ya Max Verstappen engeli! Red Bull...
Habere Git

Haas takımı 5. sırada

Masraflar listesinde 1 milyon 365 bin dolarlık masrafla 5. sırada yer alan Haas, Kevin Magnussen'in 1 milyon 15 bin dolarlık masrafıyla kendisini üst sıralarda buldu. Ayrıca Nico Hulkenberg ise takımına 350 bin dolarlık masrafa soktu.

Magnussen 8. sırada yer alırken, Hulkenberg ise 14. sırada yer aldı.

Tsunoda'nın masrafı az ama Ricciardo...

RB takımı, 1 milyon 227 bin dolarlık masrafla 6. sırada yer aldı. Bu masrafın 1 milyon 222 bin doları ise tecrübeli pilot Daniel Ricciardo'ya ait. Japon pilot Yuki Tsunoda ise sadece takımına 5 bin dolarlık zarara uğrattı.

Ricciardo, takımını en çok masrafa uğratan pilotlar listesinde 4. sırada yer aldı. Tsunoda ise 18. sırada yer aldı.

Alpine ve Ferrari birbirine çok yakın

Alpine pilotlarından Pierre Gasly, takımını masrafa sokmazken Esteban Ocon takımına 950 bin dolarlık masrafa uğrattı. Alpine, 7. sırada yer aldı.

Ferrari pilotlarından Charles Leclerc takımına 575 bin dolarlık zarara soktu. İspanyol pilot Carlos Sainz ise 342 bin dolarla takımına maddi zarara uğrattı. Ferrari bu zararların ardından 8. sırada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Lewis Hamilton istedi Ferrari onayı verdi! Siyah Ferrari geliyor...
Habere Git

En centilmen takım kim? Mercedes ve McLaren...

Son iki sırada ise Mercedes ve McLaren yer aldı. Lewis Hamilton, Mercedes'i maddi zarara sokmazken George Russell ise 832 bin dolarlık masrafla takımını zarara uğrattı. Mercedes bu zararın ardından en az maddi hasara uğrayan 2. takım oldu.

McLaren ise bu sezona bomba gibi girdi ve genç pilotlarıyla en centilmen takım oldu. Bu sezon en az maddi hasara uğrayan takım olan McLaren, 675 bin dolarlık hasara uğradı. Oscar Piastri 575 bin dolarlık, Lando Norris ise 100 bin dolarlık maddi hasar çıkarttı.

Senin için hazırladığımız haberler