Formula 1'de şok: Fernando Alonso yeni sezon tanıtımında yok

26.02.2021 - 23:52 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 23:54

Formula 1'e iki yıl aradan sonra geri dönen ve geçtiğimiz hafta bisiklet kazasında çenesini kırılan Alpine F1 takım pilotu Fernando Alonso, 2021 takım lansmanına katılamıyacak. Peki Alonso'nun son durumu nasıl, bu sezon yarışabilecek mi, Alpine F1 takımı yeni aracını ne zaman tanıtacak? İşte tüm detaylar...

Formula 1'de şok: Fernando Alonso yeni sezon tanıtımında yok

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'in efsane pilotlarından Fernando Alonso, geçtiğimiz hafta bisiklet kazasında çenesini kırılmasından dolayı yeni sezon tanıtım lansmanına katılamıyacağını açıkladı.

Ne olmuştu?

Formula 1 Renault - Alpine  takımının başarılı pilotu Fernando Alonso, geçtiğimiz haftalarda bisiklet sürerken ciddi bir kaza geçirmiş ve çenesini kırmıştı. Ameliyata alınmasının ardından 2 gün hastanede kalan Alonso, geçtiğimiz günlerde taburcu oldu.

"Hijyen durumu ve konulan kısıtlamalar izin vermiyor"

Öte yandan 2 Mart'da yeni aracını tanıtmaya hazırlanan Alpine F1 takımı konuyla ilgili yaptığı açıklamada  "Hijyen durumu ve konulan kısıtlamalar, kritik sezon hazırlık çalışmalarını yaparken iletişim ve pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmesine izin vermiyor. Bunun yerine Fernando’yla, basının kullanması için bir soru-cevap etkinliği yayınlayacağız. Kendisi, Bahreyn'deki resmî sezon öncesi testlerinde ise basınla görüşmeye uygun olacak." ifadelerini kullandı.

İşte F1 takımların yeni sezonda yarışacağı araçların tanıtım tarihleri

16 Şubat McLaren

19 Şubat AlphaTauri

22 Şubat Alfa Romeo

23 Şubat Red Bull

2 Mart Mercedes

2 Mart Alpine-Renault

3 Mart Aston Martin

5 Mart Williams

10 Mart Ferrari

? Haas

Senin için hazırladığımız haberler