Formula 1'de sessiz antrenman! Japonya'ya yağmur damgası...

05.04.2024 - 09:51 | Son Güncellenme: 05.04.2024 - 10:13

Formula 1'de bu haftaki durak Japonya. Japonya GP öncesi düzenlenen ikinci antrenman seansında yağmur yağmaya başladı ve 15 pilot pitte bekledi. İşte detaylar.

Formula 1'de sessiz antrenman! Japonya'ya yağmur damgası...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'in bu haftaki durağı Japonya'nın Suzuka pisti oldu. Seans başladığı anda piste yağmur yağdı ve zemin oldukça ıslandı. Visa CashApp RB pilotları Yuki Tsunoda - Daniel Ricciardo ikilisi seansın ortalarında tur zamanı atan iki pilot oldu. Seans bitimine son 2 dakika kala piste çıkan Oscar Piastri zirvede yer aldı, Hamilton 2. ve Leclerc 3. sırada yer aldı.

Pilotlar tur zamanı atmadı

Yuki Tsunoda ve Daniel Ricciardo dışındaki diğer pilotlar, piste ısınmak için ve pit stop antrenmanı yapmak için piste çıktı ama tur zamanı atmadı. Seansın bitimine son üç dakika kala McLaren pilotu Oscar Piastri, tur zamanı atarak liderliği eline aldı ve seansı zirvede tamamladı. Lewis Hamilton ve Charles Leclerc ise son 2 dakika kala tur zamanı atan pilotlar oldu.

Sadece 5 pilot yarıştı

Suzuka'da başlayan yağmurdan dolayı pistin ıslanması pilotları piste çıkarmadı. Son 3 dakikaya kadar sadece iki pilot sahne alırken, son 2 dakika kala üç pilot daha sahne aldı. Tur zamanı yapan isimler ve sıralamaları şu şekilde oldu:

1. Oscar Piastri (McLaren)

2. Lewis Hamilton (Mercedes)

3. Charles Leclerc (Ferrari)

4. Yuki Tsunoda (RB)

5. Daniel Ricciardo (RB)

15 pilot tur zamanı atmadı

Tur zamanı atmayan ama pisti alışmak ve pit stop antrenmanı yapan birkaç pilot olsa da, tur zamanı atan pilot sayısı sadece 5'ti. 15 pilot tur zamanı atmadı ve pitte bekledi. Bu isimler; Max Verstappen, Sergio Perez, Carlos Sainz, Fernando Alonso, Lance Stroll, Lando Norris, George Russell, Esteban Ocon, Pierre Gasly, Guanyu Zhou, Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Alex Albon, Nico Hulkenberg ve Kevin Magnussen oldu.

Senin için hazırladığımız haberler