Formula 1'de McLaren'den Monako GP'ye özel renk

16.05.2021 - 21:02 | Son Güncellenme: 16.05.2021 - 21:25

Formula 1'in en eski ve başarılı takımlarından biri olan McLaren F1, 2021 Monako GP'ye yakıt sponsoru Gulf'e özel mat açık mavi ve turuncu renkli aracıyla çıkacak.

Formula 1'de McLaren'den Monako GP'ye özel renk

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Tarihinde ilk Formula 1 yarışına 1966 yılında Monako Grand Prix'siyle çıkan McLaren, 55 yıl sonra, yakıt sponsoru Gulf'e özel mat açık mavi ve turuncu renkli aracıyla çıkacak.

Formula 1'de sezonun 5. yarışı olan ve cadde yarışı olarak düzenlenen 2021 Monako Grand Prix'de McLaren takımı, farklı bir renkle pistte olacak.

Yeni Zelandalı ekip, hafta sonu yarışına yakıt sponsoru Gulf'e özel tasarıma sahip olacak. Bu sezon Lando Norris ve Daniel Ricciardo ile yarışan McLaren F1 takımı, aracın tasarımı dışında pilotların tulumları, kaskları ve takımın genel olarak görünümünü de değiştirecek.

Norris: "Açık ara en iyi görünen araç olacak"

Aracın yeni tasarımını gören son haftaların başarılı ismi Norris, cesur renk tasarımı ile Monte Carlo caddelerinde öne çıkacaklarını düşündüğünü söyledi.

Norris, "Herkesin gridde açık ara en iyi görünen araca sahip olduğumuza katılacağını düşünüyorum. Zak'e bu tasarımın mevcut tasarımızdan bile daha iyi olduğunu söyledim. Ancak pek ikna olmuş gibi görünmedi" dedi.

Ricciardo: "Muhteşem"

Ricciardo ise, "Tabii ki bunu sevdim. Güzel görünüyor. Monako için heyecanlanmak için başka bir nedene ihtiyacım yoktu ancak oldu. Bu yüzden kendimi kontrol etmeli ve gelecek hafta sonu için enerji saklamalıyım. Ancak bu muhteşem. İyi göründüğünüz sürece, işaretlemeniz gereken ilk kutu budur. Ve kesinlikle bunu yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Monaco Grand Prix'i ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Monaco Grand Prix'i Formula 1'in en önemli parkurlarından biri ve bu sebeple büyük önem taşıyor. Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın 14 puan farkla Red Bull pilotu Max Verstappen'in önünde olan yeni sezon,büyük çekişmeye sahne oluyor.

Formula 1 Monaco Grand Prix'i S Sport 2 ve S Sport Plus kanalından canlı izlenebilecek. 23 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da başlayacak. 

Monaco Grand Prix'si öncesi pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar klasmanı

  1.  Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 94 puan
  2. Max Verstappen (Hollanda): 80
  3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 47
  4. Lando Norris (Büyük Britanya): 41
  5. Charles Leclerc (Monaco): 40

Takımlar klasmanı

  1. Mercedes: 141
  2. Red Bull: 112
  3. McLaren: 65
  4. Ferrari: 60
  5. Alpine: 15
Senin için hazırladığımız haberler