Formula 1'de 2. antrenman seansı sona erdi! Mercedes uçuşa geçti

29.02.2024 - 19:10 | Son Güncellenme: 29.02.2024 - 19:31

2024 Formula 1 sezonunda ilk durak Bahreyn. 2. antrenman seansında zirvede Mercedes pilotları yer aldı ve Max Verstappen yine ilk 5'e giremedi. Detaylar.

Formula 1'de 2. antrenman seansı sona erdi! Mercedes uçuşa geçti

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonunun ilk durağı Bahreyn'de bulunan Sakhir pisti oldu. 2. antrenman seansı, ilk seans gibi 1 saat sürdü ve Mercedes pilotları Lewis Hamilton 1. ve George Russell 2. sırada yer aldı. 3. sırayı ise tecrübeli pilot Fernando Alonso aldı. İlk antrenman seansında da ilk 5'de yer alamayan ve aracı eleştiren Max Verstappen, yine ilk 5 dışında kaldı.

Carlos Sainz yükselişte Leclerc geride

Ferrari'nin iki pilotu da antrenman seanslarında güçlü bir performans gösteremedi. Sainz 2. antrenman seansında 4. sırada kendisine yer buldu. Monakolu pilot Charles Leclerc ise 9. sırada yer alabildi. 

Red Bull'da beklenmeyen sonuç

Son iki sezonun Üreticiler Şampiyonu Red Bull ve son 3 sezonun Dünya Şampiyonu Max Verstappen, bugün gerçekleştirilen ilk iki antrenman seansında da ilk 5'in dışında yer aldı. Max Verstappen, aracın yunuslama yapmasından şikayetçi olduğunu açıkladı. 2. antrenman seansında da bu şikayeti devam etti ve buna acil çözüm bulmaları gerektiğini takım telsizinde bildirdi. Ayrıca Verstappen, kask vizörünün içine çok fazla hava girdiğini de belirterek rahat olmadığını da takımına bildirdi. Hollandalı pilot 2. antrenman seansını da 6. sırada tamamladı. Sergio Perez ise 10. sırada seansı tamamladı.

Aston Martin'i sırtlayan adam: Fernando Alonso

Aston Martin'in 42 yaşındaki efsane pilotu Fernando Alonso, ilk seansta olduğu gibi güçlü bir performans sergiledi ve 3. sırada kendisine yer buldu. Lance Stroll ise ilk seansı 14. sırada tamamlamıştı ama 2. antrenman seansını 8. sırada tamamlamayı bildi.

McLaren'de Norris'ten şok sonuç

McLaren, ilk antrenman seansında etkili bir performans sergiledi ve iki pilotunu da ilk 3 sıraya soktu. 2. antrenman seansında ise Oscar Piastri 5. sırada seansı tamamlarken, Lando Norris seansı son sırada tamamladı.

2. ANTRENMAN SEANSI SONUÇLARI

2024 Formula 1 sezonunun 2. antrenman seansının sonuçları:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

 2 George Russell(Mercedes)

 3. Fernando Alonso (Aston Martin)

 4. Carlos Sainz (Ferrari)

 5. Oscar Piastri (McLaren)

 6. Max Verstappen (Red Bull)

 7. Nico Hülkenberg (Haas)

 8. Lance Stroll (Aston Martin)

 9. Charles Leclerc (Ferrari)

 10. Sergio Perez (Red Bull)

 11. Alexander Albon (Williams)

 12. Daniel Ricciardo (Visa CashApp RB)

 13. Logan Sargeant (Williams)

 14. Kevin Magnussen (Haas)

 15. Yuki Tsunoda (Visa CashApp RB)

 16. Pierre Gasly (Alpine)

 17. Valtteri Bottas(Kick Sauber)

 18. Esteban Ocon (Alpine)

 19. Guanyu Zhou (Kick Sauber)

 20. Lando Norris (McLaren)

Senin için hazırladığımız haberler