Formula 1 yönetimi: "Her iki günde bir..."

05.05.2020 - 18:12 | Son Güncellenme: 05.05.2020 - 18:17

Formula 1 yönetimi: "Her iki günde bir..."

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü etkilerini Formula 1 üzerinde de göstermiş, sezonun açılış tarihi ve 22 yarışlık takvimin ilk 10 yarışı ertelenmişti. Ancak Formula 1'in Sportif patronu Ross Brawn, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 5 temmuz'da olan Avusturya Grand Prix'si ile sezonu başlatmayı hedeflediklerini ve yarış sezonunun başlayabileceğinin sinyallerini vermişti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Her iki günde bir COVID-19 testi..."

Formula 1'in Sportif patronu Ross Brawn, Sky Sports F1'e yeni açıklamalarda bulundu. Brawn: "Yarışa katılan herkes her iki günde bir COVID-19 testine tabi tutulacak. Bu konuda FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) ile yoğun bir şekilde çalışıyoruz. FIA, ihtiyacımız olan alt yapıyı bize sağlayacak ve bu sayede yarışlarda olan kişilere daha rahat ve hızlı şekilde testleri yapabileceğiz. Bu sayede salgının olumsuz etkilerini en aza indirmeyi planlıyoruz"

"Sosyal mesafe kuralı uygulanamaz"

Sosyal mesafe kuralının uygulanamayacağını hatırlatan patron: "Virüsün olmadığına emin olmak için yarışlarda olan herkesi düzenli bir şekilde test edebiliriz. Bir takımın içerisinde sosyal mesafe kuralını koyamazsınız. Bu yüzden bizde takımların birbirleriyle olan ilişkilerini kesmeyi planlıyoruz. Her takımın kendisine özel oteli olacak, misafir kabulu olmayacak. Diğer takımlarla iletişime geçemeyecek. Bu şekilde bir izalasyon planımız var" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler