"Formula 1 sezonunun başlangıç tarihi..."

26.04.2020 - 18:29 | Son Güncellenme: 26.04.2020 - 18:33

"Formula 1 sezonunun başlangıç tarihi..."

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve etkisini gösterdiği yerlerde hayatı durma noktasına getiren koronavirüsü, her geçen gün Formula 1 üzerindeki etkisini arttırıyor. Sezonun açılış tarihi ve sezonun ilk 9 yarışının ertelenmesinin ardından şimdi de 10. yarışı olan Fransa Grand Prix'sinin ertelenme ihtimali var. Ülkede her yıl düzenlenen Fransa Bisiklet Turu etkinliğiyle aynı tarihlere gelmesi beklenen yarışın ertelenmesi bekleniyor.

Yarışların ardı ardına ertelendiği bu dönemlerde Red Bull cephesinden iyimser açıklamalar gelmeye başladı. Red Bull patronu Christian Horner, Formula 1 sezonunun 5 Temmuz'da başlayabileceğini söyledi.

"Güzel bir başlangıç olacak..."

The Sun'a konuşan Horner: "Sezona 5 Temmuz'da başlamak için umutluyuz. Eğer bu tarihin güvenli olduğu söylenirse, Formula 1 organizasyonu için bu tarih güzel bir başlangıç olacak. Şimdilik yarışın seyircisiz olarak yapılması ve minimum insan sayısıyla yarışların yapılması planlanıyor"

"Takımlar personellerini minimum sayıda tutacak ve personellerini testlere sokarak güvenliği en üst seviyeye getirmeyi planlıyor. Salgın, Formula 1'den daha güçlü. Ancak belirli bir dönüm noktası düşünürsek, 5 Temmuz bunun için en uygun zaman. İşler kötü giderse bile bunu tersine çevirmek için vaktimiz olacak"

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler