Formula 1 severlere müjde! Sezonun başlangıç tarihi...

28.04.2020 - 16:17 | Son Güncellenme: 28.04.2020 - 16:20

Formula 1 severlere müjde! Sezonun başlangıç tarihi...

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve etkilerini gösterdiği yerlerde hayatı durma noktasına getiren koronavirüsü, her geçen gün Formula 1 üzerindeki etkisini arttırıyor. Sezonun açılış tarihinin ertelenmesi, ilk 10 yarışın iptal edilmesi ve takımların çalışanların maaşlarında kesintiye gitmesi verilebilecek birkaç örnek. Ancak Formula 1 CEO'su Chase Carey, son yaptığı açıklamada Formula 1 sevenleri mutlu etti.

Chase Carey, yaptığı açıklamada sezonu 5 Temmuz Avusturya yarışıyla başlatabileceklerini ve yaklaşık 15-18 yarışlık bir sezon düşündüklerini açıkladı.

"Yarışlara Temmuz ayında..."

Formula 1 CEO'su Carey: "Fransa GP’sinin olmayacağı açıklansa da F1 olarak yaz mevsiminde sezonun başlaması için umut içerisindeyiz. Yarışlara Temmuz ayında Avrupa’da başlamayı planlıyoruz sonrasında ise Ağustos ve Eylül aylarına kadar Avrupa’da kalmayı yarışları tamamlamayı düşünüyoruz." açıklamalarında bulundu.

"15-18 yarışlık takvim..."

Sezonu 15-18 yarışla tamamlamayı düşündüklerini söyleyen Chase Carey: "Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yine Avrupa’da, Asya’da ve Amerika’da yarışları düzenlemeyi Aralık ayının öncesinde ise Bahreyn’de ve sezon finalinin gerçekleştirildiği Abu Dhabi’de yarışları yaparak sezonu 15-18 yarışla tamamlamayı hedefliyoruz. Resmi bir takvim henüz oluşturmadık. Kesin bir karara vardığımız zaman bunu açıklayacağız"

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler