Formula 1' e Schumacher süprizi

16.09.2020 - 16:33 | Son Güncellenme: 16.09.2020 - 16:35

Efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher'den sürpriz hamle.İşte detaylar...

Tüm zamanların en çok şampiyon olan Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, babasının izinde devam ediyor. Mick Schumacher, 2018'de Formula 3'te şampiyon olmayı başardı ve geçen yıl Formula 2' ye adım attı.

Bu yıl Formula 2'de devam eden Ferrari'nin genç yeteneği, ilk yarışta ikinci sırada giderken yaptığı hata nedeniyle eleştirilmişti. Ancak Schumacher, son dönemde aldığı sonuçlarla şampiyonada liderliğe yükseldi.

“Tek hedefim Formula 1'e ulaşmak”

Formula 1'e giremezse ne yapacağı sorusuna Mick Schumacher, “B planım yok ve asla olmadı. B planınız varsa, A planınızı gerçekten uygulayamıyorsunuz demektir."

“11 yaşında olduğumu hatırlıyorum, Kerpen'deki karting pistinde babamla beraberdik. Benim gözlerimin içine baktı ve 'Bu konuda ciddi misin?' diye sordu."

“Ona benim için Formula 1'e ulaşmaktan daha önemli bir şey olmadığını söyledim.” dedi.

"Schumacher, sezon ortasında Alfa Romeo ile F1'e girebilir"

Sky News'e konuşan eski Formula 1 pilotu Nick Heidfeld'e göre Mick Schumacher, sezon ortasında Alfa Romeo ile F1'e girebilir. Nick Heidfeld, "Ama bu sezon Mick'i Formula 1'de görseydik şaşırmazdım. Belki Ferrari'nin içinde değil, ama önümüzdeki sezon her iki koltuğun da boş olacağını düşündüğüm Alfa'da olabilir."

"Bu yıl Formula 2'de harika bir performans sergilerse ve Giovinazzi, geçen yıldan daha büyük sorunlar yaşarsa sezon ortasında Alfa Romeo'nun direksiyonuna geçerse şaşırmayacağım."

Schumacher geçen yıl 22 yarışta 53 puan toplayarak 12. olmuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler