TFF'nin iletişim danışmanından flaş Süper Kupa iddiası! Galatasaray ve Fenerbahçe...

04.01.2024 - 13:36 | Son Güncellenme: 04.01.2024 - 13:42

Final günü Riyad’da Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maça çıkmayarak Türkiye’ye geri dönmesiyle patlak vere Süper Kupa krizinde flaş bir iddia ortaya atıldı.

TFF'nin iletişim danışmanından flaş Süper Kupa iddiası! Galatasaray ve Fenerbahçe...

AJANSSPOR - HABER

Suudi Arabistan'da 29 Aralık tarihinde oynanması planan ancak Suudi yetkililerin Atatürk tişörtü ve Atatürk'ün pankartlarınaizin vermemesi nedeniyle ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili flaş bir iddia geldi.

Süper Kupa kriziyle ilgili ses getirecek iddia

tv100'de gazeteciler Barış Yarkadaş, Şaban Sevinç, Gürkan Hacır ve İletişimci Yazar Ferhat Murat'ın yer aldığı programda; 29 Aralık'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planan ancak Fenerbahçe ve Galatasaray'ın sahaya Atatürk tişörtü ve Atatürk'ün sözlerinin yer aldığı pankartlarla çıkma isteğine Suudi yetkililire tarafından izin verilmemesi nedeniyle oynanmayarak ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili flaş bir iddiaya yer verildi.

"İki başkan da maçın iptal etmesini istemiyor"

Programın konuklarından Ferhat Murat, Türkiye Futbol Federasyonu'nun İletişim Danışmanı Armağan Pekkaya'nın kendisine ulaşarak, Süper Kupa maçıyla ilgili önemli bir bilgi verdiğini belirterek, Pekkaya'nın kendisine verdiği bilgiyi şöyle aktardı:

"Armağan Pekkaya aynen şunu söyledi: 'Atatürk filmi Suudi Arabistan'da vizyona girdi. Suudi Arabistan'da Atatürk'le ilgili bir sorun yok. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerin divan kurullarında alınan 'Maç Suudi Arabistan'da oynanmasın' kararları sonrasında Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u federasyona çağırdı. Kulüplerinizde böyle bir rahatsızlık söz konusuysa, Suudi Aribastan Federasyonu ile de görüşüp maçı iptal edebilirim' diyor. İki başkan da maçın iptal etmesini istemiyor. Suudi Arabistan'a iki kulübün ortak kararıyla gidildi.' dedi."

İlgini Çekebilir
Hem suçlu hem güçlü! Suudiler, Süper Kupa için Lahey'e gidiyor
Habere Git

Süper Kupa krizinde neler yaşanmıştı?

Geçtiğimiz sezonunun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında 29 Aralık günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa maçı, Suudi yetkililerin iki takımın maça Atatürk tişörtü ve pankartlarıyla çıkmasına izin vermemesi nedeniyle iptal olmuştu. Yaşananların ardından iki takım Türkiye’ye dönmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler