FLAŞ | Serkan Yıldırım'ın altın madalyası geri alındı!

03.09.2024 - 23:51 | Son Güncellenme: 04.09.2024 - 00:27

Son dakika haberleri. Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda atletizm branşında erkekler 100 metre T12 sınıfında altın madalya alan milli sporcu Serkan Yıldırım'ın madalyası geri alındı.

FLAŞ | Serkan Yıldırım'ın altın madalyası geri alındı!

AJANSSPOR HABER

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda atletizm branşında erkekler 100 metre T12 sınıfında milli sporcu Serkan Yıldırım, altın madalyanın sahibi olmuştu.

Serkan Yıldırım'ın altın madalyası geri alındı

Ancak, Paralimpik Olimpiyat Oyunları resmi sitesinde yer alan son dakika bilgilerine göre milli sporcu Serkan Yıldırım'ın 100 metre T12 yarışındaki derecesi iptal edilmiş ve madalyası geri alınmış.

Resmi açıklama bekleniyor

Paralimpik Olimpiyat Oyunları, Serkan Yıldırım'ın neden diskalifiye edildiği ile ilgili henüz resmi bir açıklama yayınlamadı.

Altın madalyanın yeni sahibi Noah Malone

Buna göre altın madalyanın yeni sahibi ABD'li Noah Malone, gümüş madalya Brezilya'dan Joeferson Marinho de Oliveira ve bronz madalya ise Büyük Britanya'dan Zachary Shaw'ın oldu.

"Sporcumuz 400m listesinden çıkarılmış durumda"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Engin Kocabıyık, "Sporcumuzun 100m'de altın madalya almasının ardından 400m'de yarışmaması için yeniden itiraz edildi. Sporcumuz hastaneden yeniden rapor aldı. Sıkıntı şu ana kadar çözülemedi. Sporcumuz 400m listesinden çıkarılmış durumda.

"Yapılan itiraz görme engelinin seviyesiyle ilgili"

100m'de olduğu gibi çabalar son dakikaya kadar sürecek ama bu sefer zor görünüyor. Bizi korkutan 100m altın madalyasının geri alınma ihtimali. Yapılan itiraz görme engelinin seviyesiyle ilgili. Elimizde federal mahkeme kararı var ama baştan sona saçma bir sürecin içindeyiz.

"İtirazı yapan ülke İran"

Daha önce kısaca yazmıştım. İtirazı yapan ülke İran. Serkan, İran doğumlu Türk Azerisi. Daha önce bu mesafede Londra 2012 dahil İran adına yarıştı. 2016'da sporu bıraktıktan sonra 2022'de Türkiye adına yeniden spora başladı. Serkan Yıldırım İran ile gerilim yaşadığımız sporcu değil. Tokyo 2020 öncesi İran'dan Muhsin Kaedi ve Muhammet Khalvandi tarafımıza geçmişti. İran'ın itirazıyla bu iki sporcu Tokyo'ya katılamamıştı. Kaedi'ye ne oldu bilmiyorum ama Khalvandi Paris'te gümüş madalya kazandı" ifadelerini kullandı.

Milli sporcu, Türkiye'ye para atletizme altın madalya getiren ilk isim olmayı başarmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler