FLAŞ! Fatih Terim'den çarpıcı açıklamalar!

10.06.2017 - 12:53 | Son Güncellenme: 10.06.2017 - 12:53

FLAŞ! Fatih Terim'den çarpıcı açıklamalar!

AJANSSPOR - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde yarın oynanacak Kosova maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

"Yüreğim hakikaten hem daraldı..."

"Yarın aşağı yukarı buranın saatiyle 12-1'i gece bulacağız. Çünkü yüreğim hakikaten hem daraldı hem de kabardı. Yaşanmış çok şey var. Bizim pozisyonumuzda olanlar için çok büyük sorun vardır. Yaşanmış çok şey var. Söylesem; ne kişiğime, ne konumuma ne de karakterime uygun bulumuyorum. Sussam da gönlüm razı değil.

Konuşmadığımız zaman olmayan şeyleri olmuş sayacaksınız. O yüzden vah, vah.. Konuşsak bir türlü, konuşmasak bir türlü. Bir defaya mahsus bu durumu bozayım diyorum. Gri alan varsa netleşssin diye aydınlatacağım. Geri kalanları yarın sorarsınız. Zaten zaman da var..

Aşırı yük aşırı stres benim alışık olduğum şeylerdir. İftiralar, yalanlar, sosyal medyalar... Binbir türlü yalanlar benim alışık olmadığım şeyler."

"Makedonya maçı prova değildi"

"Makedonya maçı prova değildi. Çünkü Avrupa'nın çeşitli liglerinde oynayan milli oyuncularımızın sezon bitiş tarihleri uymuyordu. Uzun süredir oynamayan oyuncularımız da var. Açıkcası onların ne durumda olduğunu görmek için sonuç kaygısı taşımadan bir maç alalım dedik. Bazı oyuncular ne yapabilir diye o maçı aldık."

"Sebep ya da bahanemiz de yok"

"Birçok seyden uzak kalmak istedik ama içine düştük. Bu olayları atlatmak için kaldığımız yerlerin fiziki şartları bizi motive etti. Hande Hanım'a da teşekkür ediyorum.Oyuncularla beraberdim ve bu beni mutlu etti. Oyuncularımın bir kısmı maça uzak bölümlerde oruç tuttular ama maça yakın herkes normal yaşantısına döndü. Ramazanın önemini bilen bir milli takımız. Sebep ya da bahanemiz de yok."

"Aynı şeyleri söyleyip, farklı şeyleri beklemek delilerin işi"

"Biliyorum birçok konunun aydınlanmasını istediğizden eminim. Günlerdir meşgul eden birçok olay oldu. Son 1 ay diyebilirim.

Genel baktığımızda birçok konu var. Ancak milli takımda görev yaptığımız süre içerisinde isteğim olmuştu. 'Allah aşkına şu maçlar bitene kadar sabredelim' dedim.

Kavga, hakaret, tartışma yaşanmamış... Birçok olay 'Bunların kamuoyunda tartışılmasına sebep vermeyelim' dedim. Her kampta açıkcası ben bunları ifade etmekten yoruldum. Hakikaten yorgun düştüm. Aynı şeyleri söyleyip, farklı şeyleri beklemek delilerin işi.

Ama herkes buna uydu. Ne maçtan önce televizyon programına çıkan oyuncu ya da röportaj veren oyuncu oldu. Hakikaten teşekkür ederim. Biz burada oyuncuların motivasyonu kazanma duygusu için 'Herkes üzerine düşen görevi yapsın' derken, demin de ifade ettiğim gibi biz arkadaşlarımızla bunun dışında kalmaya çalıştıkça birçok insan milli takım başarısını engellemek adına hareket etti.

Elinizde arşiv var göreceksiniz. Artık yeter. Bir-iki şey söyleyeceğim artık yanıt vereceğim. Yarın maçtan sonra ne sorunuz varsa hiçbir gri alan kalmayacak şekilde açıklamak niyetindeyim."

Uçakta yaşanan olaylar ve prim konusu

"Uçakta kabul edilemeyen bir olay yaşandı. Ben de oyuncuyu çağırdım. Kampta kalamayacağını söyledim. Gönderme kararı benim açık ve net. Milli takımı bırakma kararı onun açık ve net.

Bir başka konu pazarlık konusu; oyuncu yapmaya kalksa bile oyuncu milli takımda şerefini bir gerekçeye bağlasa bile ben ay yıldızlı formayı pazarlık konusu yapar mıyım? Yapmadım. Yapmam da yapmayacağım. Bırakın ona, dünyanın en iyi oyuncularına bile pazarlık konusu yaptırmam. Bize milli takım tebliğ edildiğinde, ne acılar çekmemize rağmen burada çalışacağız. Oyuncu bana şartlar sunacak. Vah benim memleketim vah! Vah benim milli formam ah!

Arkadaşlar hatırlanıyız, oyuncuyu almadığım süreçte birçok insanın kırılmasına sebep olduğunu. Oyuncu benle pazarlık yapacak öyle mi? Almayan benim. Düz mantığa bulursunuz zaten."

"Sadece mevzu bu değil"

"Oyuncular dışarıdan iletilen her yalanı ya da haberi doğru olarak adledip ona göre hareket etmemelidir. Bu olayların dışarıda gizli aktörlerini de zaman ortaya çıkaracaktır. Kendimle çelişmek istemedim açıkcası. İlk defa bu iki konuya açıklık getirmek istedim. Olmayan şeyleri de artık daraldık. Esas yarın maçtan sonra hazırlanın... Sadece bu mevzu bu değil. Ki kalmasın yaza doğru girelim. Bunu da söylemedi olmasın. Bu yüzden bu noktaları söylemiş oldum."

Yusuf Yazıcı, Emre Akbaba ve Berke Özer de  Fatih Terim'den önce basının sorularını yanıtladı.

Yusuf Yazıcı: "Fatih Terim'e tekrar teşekkür etmek istiyorum. Şu an uzun bir yolun başındayım. Kendi gelişimim için her zaman en iyisini yapmak için çabalıyorum. Maça çok iyi hazırlandık. Şu an çok iyi ve sıcak bir ortam var. Yarın maçı alıp önümüzdeki maçlara bakmak istiyoruz. Çok faydalı olmak için elimden geleni yapacağım."

Berke Özer: "Telefonla aldım ilk haberi. Benim için büyük gurur. Benim buraya layık görenlere teşekkür ediyorum. Yusuf ağebeyin de dediği gibi daha yolun başındayız. Bu maçın önemini biliyoruz ve her maç gibi bu maça da 3 puan için çıkacağız."

Emre Akbaba: "Kosova maçı tüm eleme maçları için çok önemli. Hafta içi çok iyi bir kamp geçirdik. İnşallah bu maça da 3 puan almak için çıkacağız."

"Bilal Meşe'ye de geçmiş olsun."

"Maçın etkilememesi için uğraşıyoruz. Yarına bunun taşınacağını sanmıyorum. Oyuncularımız çıkıp maçın bilincinde oynacaktır. Bu sorunların maça taşacağına ihtimal vermiyorum. Sevgili, Bilal Meşe'ye de geçmiş olsun diyorum."

"Kazanırsak ikinci sıraya..."

"3 puan bizim için de önemli. Kazanırsak ikinci sıraya yükselebiliriz. Yakalayabiliriz ya da birilerini geçebiliriz. Bir iki akşam bizim aleyhimize olmuştu. Umuyorum yarın akşam bizim lehimize olur. Kosova'da da büyük aşama var. Son seyrettiğim İzlanda maçında agresif ve dinamik oynadılar. Birçok maçta puan almaları gerekirken alamadılar. Poziyona girdiler. Kosova her geçen gün daha iyi olan ve dikkat edilmesi gereken bir takım."

"Puan kaybı yaşanırsa..."

"Matematik olarak bitmez ama azalır. Bize önemli bir sekte vurmuş olur. Biz buradan kazanmış dönersek Ukrayna ile oynuyoruz. Finlandiya ile içeride oynuyoruz. Buralarda puan kaybetmememiz lazım."

"Bu ülkenin milli takımı, herkese açık"

"Milli takımda tecrübeli-genç ilişkisi çok önemlidir. Gençler cazip geliyor tabii doğaldır. Biz seyrettiğimiz oyuncuların bizlerle olmasını istiyoruz. Çağırma önemli ama çağrıldıktan sonra orada kalmayı becerebilmek önemli. Ben Hırvatistan'a gittim U17 maçını seyretmeye. Onur da sakatlanınca kalecimizi çağırdık. Bütün gençlere de mesaj olur umuyorum. Bazen hiç çağrılamayanları da çağırabiliriz. Hayatım boyuncu kırmış olabilirim, ama çağrılma şeklimizin bu olduğunu bilmenizi isterim. Bu ülkenin milli takımı, herkese açık. Değişim normal olarak devam edecektir."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler