Flaş Diagne yorumu: "Nefes aldırmazlar..."

20.04.2019 - 22:10 | Son Güncellenme: 21.04.2019 - 01:10

Flaş Diagne yorumu: "Nefes aldırmazlar..."

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında evinde Kayserispor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından beIN Sports yorumcuları Tugay Kerimoğlu ve Metin Tekin karşılaşmayı ve hakem kararlarını değerlendirdi.

Metin Tekin'in değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Maçın hikayesi ilk yarıda oldu. İkinci yarıda Galatasaray maçın bittiğini düşündü. Kayserispor da fark yememek için direndi. Galatasaray'ın Ndiaye ve Diagne ile pozisyonları vardı. Kayserispor'un da bir pozisyonu vardı. Konsantrasyon kaybı, farkın açılmasına engel oldu.

"Seyirci fazlasını beklemekte haklı"

Kalan 5 tane final maçı var. Fatih Terim ikinci devreden memnun olmayabilir ama 3 puandan memnun olmuştur. Fenerbahçe maçından sonra şampiyonluk adına Galatasaray vazgeçmedi. En önemlisi buydu. 11'e 10 başka bir senaryo elbette gerekir. Alan genişleyince 1 kişi eksiği hissedersin. Galatasaray maçı 3-1'e getirdi. 1-1 olsaydı ve 11'e 10 oynanıyor olsaydı böyle bir tempo olmazdı. Tabi ki seyircinin daha fazlasını beklemek hakkı.

"Galatasaray çok iyi bir havaya girebilir"

Galatasaray geçen hafta 1 puan aldı. Şimdi kazandı. Başakşehir ile fark öyle ya da böyle 2 puana düştü. Fikstürüne baktığımızda işler hiç de kolay görünmüyor. Oynanmayan her maç bana zor geliyor. Gol atılması gereken her maç zordur. Başakşehir puan kaybederse Galatasaray çok iyi bir havaya girebilir.

Ndiaye büyük hata yapıyor. Muslera'nın tercihi de enteresan. Gole yardımcı oluyor. Kravets adına işler kolaylaşmış.

"Reaksiyon gösterdi"

Galatasaray reaksiyon gösterdi. Kayserispor kalecisi topu yana çeviremedi. Diagne de üstüne düşeni yaptı.

Fatih Terim, maç sonu röportajda, 'Hakem aleyhimize kararlar verebilirdi' demişti. Bence Emre Akbaba pozisyonuna gönderme yapıyor. Emre Akbaba'nın pozisyonunda kırmızı kart verilirdi. Hakem atladı diyelim. VAR sistemi var. Bir sağlama yapılabilir. Buna sarı kart verirseniz, Luyindama atıldı. Omzuna gelmişti. Fenerbahçe-Galatasaray maçında da VAR'a neden çağrılmadı. Aydınlatılmak istiyorum. Objektif bakalım.

"Doğru karar versinler..."

Bize, 'Oturduğunuz yerden hakemleri eleştiriyorsunuz' diyorlardı. Şimdi onlar da oturduğu yerden izleyebiliyor. Doğru karar versinler.

Marcao'nun pozisyonunda Kayserisporlu futbolcunun eline çarpan bir pozisyon var. El topa gidiyor. Top ele gitmiyor. Doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.

"Gomis'ten farklı mı oynuyor?"

Diagne, benim birinci santrforum diyebilirler. Ama yeterli de olmayabilir. Galatasaray santrforunu daha özellikli olarak düşünürüm. Diagne, Gomis'ten farklı mı oynuyor? Diagne, her sene bu sayıya ulaşıyorsa santrfor kimliği tamamdır.

Bu kadar pası yapamazsanız sol beki oraya getiremezsiniz. Nagatomo'nun golünde çok iyi bir servis var. Nagatomo da golün orada olduğunu hissetti ve attı. İki beki oraya kadar çıkarmanın avantajını gördük.

"İkinci yarıda rehavet vardı"

Tugay Kerimoğlu'nun değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İkinci yarıdan Fatih Terim'in memnun olduğunu düşünmüyorum. Muslera'nın mesela saha içinde vücut dili farklıydı. Bunlar örnek olarak gösterilebilir. Bence Galatasaray adına ikinci yarıda rehavet vardı. Selçuk ile de topa daha fazla sahip olma düşüncesi vardı.

Başakşehir'in kaybettiği haftada kazanman gerekirdi. Fenerbahçe maçında atmosfer çok farklıdır. Evet 1-0'ı yakaladıysan 2-0 yapacaksın. Kayserispor maçında ise iç sahadasın. Deplasmanda değil. Derbi maçlarda 1-0 öne geçtikten sonra ikinci golü çabuk bulacaksın. Acaba yer miyim diye düşünürsen yersin. En kötüsü de bu. İki maç çok farklı.

"Kupa maçı da var"

Maç oynanmadan maçı kazandık diye bakıyoruz. Oynanınca ve farklı sonuç ortaya çıkınca farklı yorumlar yapılıyor. Fikstüre bakınca zor görünebilir. Ama her şeyi düşünmek zorundasın. Boksör gibi beklersin, beklersin fırsatı bulunca yumruğu atarsın. Derbiden dönüşte bu maçları kazanmak doğru iştir. Kupa maçı da var. Fatih Terim ona göre bir plan yapacaktır.

Galatasaray'ın yediği golde hatalar var. Ndiaye hata yapıyor. Muslera da açıyı daraltmayı düşünüyor. Ama rakibin işi daha kolay oldu.

Emre Akbaba'nın pozisyonu hakkında..."

Luyindama'nın kırmızı kartlık pozisyonu vardı. Emre Akbaba'nın pozisyonunda ayağı rakibin yüzüne geliyor. Kimse beni yanlış anlamasın. Ben sadece gördüğümü yorumlarım. Luyindama'nın Malatyaspor maçındaki pozisyonu aklımızda. Emre Akbaba'nın pozisyonu var. Mehmet Topal'ın da pozisyonunu hatırlıyoruz. Bu konular fazla ön plana çıktı.

VAR diye bir şey var. Ona rağmen karar veremiyorsan kafamda soru işaretleri oluşabilir.

"Gol atıyorsa işini yapmıştır"

Diagne gol atıyorsa, işini yapmış demektir. 28 gol attı. Tabi ki ağırlığını koyması lazım.

Devre arasında gelmesi avantaj mı, dezavantaj mı onu Diagne yorumlayacak. Diagne kendi liginde böyle goller bulur. Ama yurt dışında size o nefesi aldırmazlar. Sadece Diagne de değil, genelleme yapınca böyle.

Nagatomo'nun golünde, Galatasaray çıkarken Kayserispor'un hücum oyuncularının sırtı dönük. Yani Galatasaray'ın her türlü üstlerine gelmelerini kabullenmişler. Mariano'yu da tebrik etmek lazım. Bakarak, görerek iyi bir orta yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler