Formula 1 Haberleri: Fittipaldi, ölümden döndüğü kaza sonrası kararını verdi

09.12.2021 - 16:27 | Son Güncellenme: 09.12.2021 - 16:40

Formula 2'deki son yarışta ölümden dönen Fittipaldi, kariyerine yedek pilotu olarak devam edecek

Formula 1 Haberleri: Fittipaldi, ölümden döndüğü kaza sonrası kararını verdi

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan'daki son Formula 2 yarışında büyük bir kaza geçiren Pietro Fittipaldi, geleceğiyle ilgili kararını verdi.

İki kez F1 dünya şampiyonu Emerson Fittipaldi'nin torunu olan Fittipaldi, gelecek sezon Haas F1 takımının resmi test ve yedek pilotu olmaya devam edecek.

"Buradaki zamanımda çok şey öğrendim"

Haas tarafından yapılan açıklama sonraı Fittipaldi, "Haas ile olan birlikteliğime devam etme fırsatından dolayı tekrar çok mutlu ve heyecanlıyım. Birkaç sezondur takımla birlikteyim ve bir aile gibi hissettiriyorlar. Buradaki zamanımda çok şey öğrendim ve umarım 2022'de yeni nesil Formula 1 aracıyla da katkıda bulunmaya devam edebilirim. Yeni paketle gelenleri görmek heyecan verici olacak ve VF-22'nin pistte neler başaracağını görmek için takımın geri kalanı kadar ben de istekliyim." ifadelerini kullandı.

Fittipaldi, Suudi Arabistan'da ölümden döndü

Suudi Arabistan'daki son Formula 2 yarışı'nda Theo Pourchaire, startta hareketlenemedi ve aracı grid üzerinde kaldı. O esnada arkadan gelen Enzo Fittipaldi, Pourchaire'nin aracından kaçamadı ve arkadan kendisine çarptı. Kaza sonrası Fittipaldi, helikopterle hastaneye götürülürken, Pourchaire de ambulansa alındı. Pourchaire, eliyle "iyiyim" işareti yaptı. Sky Almanya'ya göre Fittipaldi de yine kollarını hareket ettirebiliyordu.

Geçen yıl Grosjean'ın yerini almıştı

25 yaşındaki Fittipaldi, ilk olarak 2018'in sonunda Haas ile bağlantı kurdu ve Bahreyn kazasının ardından Romain Grosjean'ın yerini alarak, 2020'nin sonunda iki F1 yarışına çıktı. Sakhir Grand Prix'sinde 17. olarak en iyi finişini elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler