Transfer Haberleri | Trabzonspor'da Kourbelis'in ardından iki ayrılık daha

07.01.2024 - 16:02 | Son Güncellenme: 07.01.2024 - 16:53

Abdullah Avcı'nın gelişiyle kadrosunu yeniden yapılandırma kararı alan Trabzonspor'da Kourbelis'in ardından Teklic ve Larsen'in takımdan ayrılması an meselesi. İşte detaylar...

Transfer Haberleri | Trabzonspor'da Kourbelis'in ardından iki ayrılık daha

AJANSSPOR - HABER

Sezona Hırvat teknik direktör Nenad Bjelica ile başlayan ancak alınan kötü sonuçların ardından eski hocası Abdullah Avcı'yı takımın başına getiren Trabzospor, tecrübeli hocasının yönetiminde yeniden yapılanma kararı almıştı.

Kourbelis, Karagümrük ile anlaştı

Avcı'nın raporu doğrultusunda devre arasında beklentileri karşılaşamayan oyuncularla yollarını ayırma kararı alan bordo mavili takımda veda eden ilk isim Dimitrios Kourbelis oldu. Yunan ön libero Süper Lig ekibi Fatih Karagümrük ile anlaştı.   

Sezon başında Yunan ekibi Panathinaikos'tan bedelsiz olarak kadroya dahil edilen 30 yaşındaki futbolcu İstanbul ekibinde sezon sonuna kadar kiralık olarak forma giyecek.

Grozny'e imza atması beklenen Teklic'e yeni talip

Bordo mavili bir başka sezon başı transferi olan 24 yaşındaki Hırvat orta saha Tonio Teklic'in de daha fazla forma giyebileceği ve kendisini geliştirebileceği bir takıma kiralık verilmesine karar verilmişti. Teklic bu doğrultuda kiralama teklifinde bulunan Akhmat Grozny kulübü ile transfer görüşmeleri yapmak için Rusya'ya gitmişti.  Rus ekibine imza etmesi beklenen 24 yaşındaki futbolcuya Süper Lig'den teklif geldi.

Karagümrük, Kourbelis'in ardından Teklic'i de istedi

Yunus Emre Sel'in haberine göre; Bordo mavili takımdan Kourbelis'le anlaşan bordo mavili takımın eski futbolcu ve hocalarından Şota Arveladze'nin çalıştırdığı Fatih Karagümrük bu kez Tonio Teklic'i Karadeniz ekibinden istedi. Teklic'in de İstanbul ekibinden gelen teklif üzerine bir süre daha düşünme kararı aldığı, Trabzonspor'un Teklic'i daha iyi takip edebilmek için Fatih Karagümrük'e kiralamaya daha sıcak baktığı kaydedildi.

Hırvat futbolcunun kısa sürede kırmızı siyahlı takıma imza atması bekleniyor.

Larsen, Malmö yolunda

Trabzonspor'da geçtiğimiz sezon başında İtalyan ekibi Udinese'den bedelsiz olarak transfer edilen Jens Stryger Larsen de beklentileri karşılayamayan oyuncular arasında yer alıyor. Abdullah Avcı'nın gelecek planları arasında yer almayan 32 yaşındaki Danimarkalı sağ bekin  İsveç ekibi Malmö ile transfer görüşmesi yaptığı ve görüşmelerde önemli mesafe kat edildiği kaydedildi.

Enis Bardhi teklif getirecek

Trabzonspor'un yollarını ayırması beklediği bir başka isim olan Kuzey Makedonyalı yıldız Enis Bardhi'nin de kendisini isteyen bazı takımlarla temas halinde olduğu ve yakın zamanda bordo mavili yönetime bir transfer teklifiyle geleceği bildirildi.

Bardhi'yi Erol Bulut ve Bjelica istiyor

Erol Bulut'un çalıştırdığı ve Trabzonspor'un eski futbolcusu Siopis'in de formasını giydiği Championship ekibi Cardiff City ile Karadeniz ekibinin eski hocası Nenad Bjelica'nın başında olduğu Alman temsilcisi Union Berlin'in 28 yaşındaki 10 numara ile ilgilendiği biliniyor.

Ağustos 2022'de 3 milyon Euro bedelle Levante'den Trabzonspor'a transfer olan Bardhi, bordo mavili forma altında 57 maçta 9 gol attı ve 2 asistlik performans sergiledi. Yıldız orta sahanın Trabzonspor ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Teklic'in sözleşmesi 2026'da bitiyor

Fırtına'nın sezon başında Nenad Bjelica'nın ısrarlar istediği Tonio Teklic'i Varazdin'den 1 milyon euroya transfer ederek 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşme imzalamıştı. Bordo mavili formayla sadece 6 maçta forma şansı bulan 24 yaşındaki futbolcu 161 dakika sahada kaldı. Teklic bu maçlarda gol ya da asist üretemedi.

Larsen'in performansı

Trabzonspor'da ilk sezonunda 45 maçta 3 gol bir asistlik performans sergileyen Jens Streyger Larsen bu sezon ise 16 maçta sahaya çıktı. Tecrübeli sağ bekin sözleşmesi 30 Haziran 2025'te bitiyor. 

Senin için hazırladığımız haberler