Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçının hakemi kim olacak? Fırat Aydınus açıkladı

16.09.2024 - 00:47 | Son Güncellenme: 16.09.2024 - 10:06

Eski hakem ve yorumcu Fırat Aydınus, Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçını yönetecek hakemi açıkladı. İşte detaylar.

Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçının hakemi kim olacak? Fırat Aydınus açıkladı

AJANSSPOR HABER

Eski hakem ve TV8 yorumcusu Fırat Aydınus, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçını yönetecek hakemi canlı yayında duyurdu.

"Derbi maçına Atilla Karaoğlan hazırlanıyor gibi görüyorum"

TV8Buçuk'ta yayınlanan programda konuşan Aydınus, "Derbi maçına Atilla Karaoğlan hazırlanıyor gibi görüyorum. Ama ben dün mesela Ali Meteoğlu'nu, Oğuzhan Çakır'ı seyrettim. Penaltı beklentisi var, o kol doğal konumda, Samsun'un beklediği pozisyon. O el doğal konumda. Öyle penaltı olmaz. Ali Meteoğlu'nu çok beğendim.

Ama dün mesela Zorbay Küçük, bak hocam; iki tane spesifik pozisyon, ikisinde kendi verdi ve çözdü. Bugün Ali Şansalan'ın görüpte uyardığı benzer pozisyonu kendi verdi, çözdü. Bir pozisyonda daha kırmızı kartı kendi verdi çözdü VAR'a bırakmadan.

"Zorbay tavan da performans olarak"

Zorbay Küçük dik bir çocuktur, asidir ama toydur. Bu asiliği kime yapacağını bilemeden dengesiz hareketler yapar. Performansı da bu dengesizlik gibidir. Şimdi bazen dibe vuruyor, bazen tavan yapıyor. Zorbay tavan da performans olarak. Ben olsam veririm. Bir de FIFA hakemi. Ama büyük ihtimalle Atilla Karaoğlan'ı hazırladılar.

"Atilla Karaoğlan'ın hakemliği ile ilgili bir şey demem"

Dünkü Zorbay'ın performansını çok beğendim. Hemen otomatik olarak onu vereceksin. Atilla Karaoğlan'ın hakemliği ile ilgili bir şey demem ama geçen sezonun ikinci yarısından itibaren mental anlamda deformasyonu her maçına yansıyor.

"Ben olsam bu derbiye vermem"

Bak skorlar onu koruyor, o Avrupa'da yaşadığı kural hatası dönüşü serbest vuruş, direkten dönüp tekrardan adam vurdu golü verdi, sonra VAR'dan döndü o onu mental anlamda UEFA'da geri çekti. Onun yansımalarını derbilerde gördük. Performansı düşük. Hep tavan yapamaz. Ben olsam bu derbiye vermem. Zorbay Küçük'ü veririm" dedi.

Fenerbahçe - Galatasaray maçı ne zaman?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki dev derbi, 21 Eylül Cumartesi günü oynanacak. Saat 20.00'de başlayacak maçı beIN Sports HD 1 naklen yayınlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler