İspanya 1-2 Fransa (Maç özeti)

10.10.2021 - 23:20 | Son Güncellenme: 11.10.2021 - 10:35

Uluslar Ligi finalinde İspanya'yı 2-1 yenen Fransa şampiyon oldu. San Siro'da geriye düşen Fransızlar Benzema - Mbappe ikilisiyle kupayı kazandı. İşte detaylar...

İspanya 1-2 Fransa (Maç özeti)

AJANSSPOR-HABER

İkinci kez düzenlenen UEFA Uluslar Ligi'nde şampiyonluğu İspanya'yı 2-1 yenen Fransa kazandı. Avrupa futbolunun iki devi, İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadı'nda karşılaştı.   

İspanya üstünlüğünü koruyamadı

İlk yarısı golsüz tamamlaman mücadelenin ikinci devresi nefes kesti. Önce 63. dakikada Theo Hernandez ile Fransa'nın bir şutu direkten döndü. Bir dakika sonra İspanya, Oyarzabal ile öne geçti. 

Son sözü Mbappe söyledi

Bu gole cevap hiç gecikmedi. 66'da çaprazdan falsolu vuruşla mükemmel bir gol kaydeden Karim Benzema Fransa'ya 1-1'lik beraberliği getirdi. 80. dakikada sahneye çıkan Kylian Mbappe ise defans arakasına sarkarak sonucu belirledi. 

Portekiz tacını Fransa'ya devretti

Yarı finalde Belçika karşısında 2-0 geriden gelip 3-2 kazanan Fransızlar, İspanya'yı da 1-0'dan 2-1 yenerek geri dönüşlerine bir yenisini ekledi. İlk kez gerçekleştirilen Uluslar Ligi'nde Portekiz şampiyon olmuştu. Bu nedenle kupayı maç öncesi Luis Figo sahaya getirdi. 

Fransa, EURO 2020 kâbusunu atlattı

Son Dünya şampiyonu Fransa bu sonuçla büyük hayal kırıklığı yaşadığı EURO 2020'in kötü izlerini silmiş oldu. İspanya ise genç kadrosuyla verdiği büyük mücadele nedeniyle takdir topladı. İspanyolların son anlarda yakaladığı pozisyonlarda Hugo Lloris gole izin vermedi.

Kupa koleksiyoncusu Mbappe

Öte yandan takımının galibiyet golünü atan Kylian Mbappe, henüz 22 yaşında kariyerinin 14. kupasını kazandı. Antoine Griezmann da tarihte Fransa formasıyla 100. maça çıkan 9. oyuncu oldu.

Maçın oyuncusu Karim Benzema

İspanya-Fransa finali sonrası "Maçın oyuncusu" unvanına ise Karim Benzema layık görüldü. Real Madrid'in yıldızı, 33 yaşında 27. kupasını kaldırdı.

Fransa'dan altın üçleme  

Bu arada Fransa Milli Takımı, Dünya Kupası, Avrupa şampiyonluğu ve Uluslar Ligi şampiyonluğunu kazanan ilk takım olarak tarihe geçti. Didier Deschamps, Dünya Kupası'nın ardından Uluslar Ligi kupasını da ülkesine kazandıran teknik adam oldu.

Senin için hazırladığımız haberler