THY EuroLeague Final Four’da Emin Moğulkoç Hakemlik Yapacak

12.05.2023 - 16:40 | Son Güncellenme: 12.05.2023 - 16:47

Son dakika | Türk Hakem Emin Moğulkoç, 19-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında THY EuroLeague Final Four karşılaşmalarında görev yapacak. İşte detaylar.

THY EuroLeague Final Four’da Emin Moğulkoç Hakemlik Yapacak

Turkish Airlines EuroLeague Final Four müsabakaları Litvanya'nın Kaunas kentinin ev sahipliğinde 19-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.

Emin Moğulkoç Final Four'da düdük çalacak

Organizasyonda Türk hakem Emin Moğulkoç da düdük çalacak. Moğulkoç, daha önce istenmeyen olayların yaşandığı Partizan - Real Madrid eşleşmesinin 3. maçında görev yapmıştı.

Final Four'daki takımlar

Final Four’da Barcelona (İspanya), Monaco (Fransa), Olympiakos (Yunanistan) ve Real Madrid (İspanya) takımları mücadele edecek.

İlgini Çekebilir
Karakolluk maça Türk hakem
Habere Git

Olaylı eşleşmede görev yaptı

Turkish Airlines EuroLeague'de play-off turunun en dikkat çekici eşleşmesi Real Madrid - Partizan oldu. Serinin ikinci maçında, bitime 2 dakikadan az süre kala çıkan kavgada birçok oyuncu diskalifiye edildi.

Real Madrid'in yıldız oyuncusu Sergio Llull, Partizan'ın oyun kurucusu Kevin Punter'a sportmenlik dışı bir faul yaptı. İspanyol basketbolcunun bu hareketi sonrasında Partizanlı oyuncular ile Real Madridli isimler birbirine girdi. Real'den Yabusele, Partizan'dan Dante Exum'u adeta WWE Amerikan güreşi gibi kaldırıp yere vurması dehşete düşürdü.

Olayın yatışmasıyla birlikte yaşananları tek tek ekrandan izleyen hakemler, oyuncuların hepsini ihraç etti ve kavganın ardından parkede mücadele edecek basketbolcu kalmadığı için karşılaşmayı bitirdi.

İlgini Çekebilir
"Ergin Ataman'ın Panathinaikos'ta başarılı olacağına eminim"
Habere Git

EuroLeague tarafından yapılan açıklamada, olaylara karışan basketbolcuların diskalifiye olduğu iki takımda da sahaya çıkacak en az ikişer oyuncu kalmadığı gerekçesiyle müsabakanın bitirildiği andaki 95-80'lik skorla Partizan lehine tescil edildiği belirtildi. Sırp takım böylece seride durumu 2-0 yaptı.

Maçı Real kazandı

Belgrad'ta oynanacak serinin 3. maçında Türk hakem Emin Moğulkoç görev aldı. Karşılaşmanın diğer hakemleri ise Borys Ryzhyk ve Mehdi Difallah oldu. 2 Mayıs Salı günü oynanan karşılaşmayı Real Madrid, 82-80 kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler