Nice, Filistin'e destek paylaşımı yapan Youcef Atal'ı kadro dışı bıraktı

18.10.2023 - 12:11 | Son Güncellenme: 18.10.2023 - 13:01

Fransız ekibi Nice, sosyal medyada Filistin'e destek paylaşımı yapan Youcef Atal'ın bir sonraki duyuruya kadar kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Detaylar.

Nice, Filistin'e destek paylaşımı yapan Youcef Atal'ı kadro dışı bıraktı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice, sosyal medyada Filistin'e destek paylaşımı yapan Youcef Atal'ın bir sonraki duyuruya kadar kadro dışı bırakıldığını duyurdu.

Youcef Atal paylaşımını geri çekti

Kulüpten yapılan açıklamada, "Nice yönetimi, Youcef Atal ile görüşmek için bir araya geldi. Nice, oyuncunun yaptığı paylaşımı geri çektiğini ve özür dilediğini açıkladı. 

Kadro dışı bırakıldı

Ancak yapılan paylaşımın ciddiyeti göz önüne alındığında kulüp, oyuncuya ceza uygulama kararı aldı. Kulüp, Youcef Atal'ın bir sonraki duyuruya kadar kadro dışı kalmasına karar verdi" ifadelerine yer verildi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın kasası dolacak! 180 milyon...
Habere Git

Cezayirli sağ bek oyuncu 2018 yılında Belçika ekibi KV Kortkrijk takımından 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Nice'e transfer olmuştu.

Federasyon başkanı tepki göstermişti

Atal, Filistinli bir vaizin Tanrı’ya “Yahudiler için kara bir gün” yaşatması için dua ettiği ve İsrail’e “taş atan” Gazzelilerin “eline” destek vermesini istediği bir video paylaşmıştı.

Bu mesajlar Fransa Futbol Federasyonu (FFF) Başkanı Philippe Diallo’nun tepkisini çekmiş, Diallo bu mesajları “spor etiğine aykırı” olarak değerlendirmiş ve hem Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi’yi hem de Fransız Yahudi kurumlarını, kovuşturma için bir ön adım olabilecek bir soruşturma çağrısında bulunmaya sevk etmişti.

İlgini Çekebilir
İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan Beşiktaş'a sevindirici haber!
Habere Git

Filistin halkına desteğini gizlemeyen futbolcu pazar günü sosyal medya üzerinden özür dileyerek “şiddetin her türlüsünü” kınadı ve kurbanlarla dayanışma içinde olduğunu göstermişti. 2018’den bu yana Nice forması giyen 27 yaşındaki Cezayirli uluslararası oyuncu, “Nefret mesajını asla desteklemeyeceğim” dedi.

Atal, 2020 yılında da benzer bir skandala karışmış ve özür dilemek zorunda kalmıştı.

Bilindiği üzere Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Mainz 05 kulübü de, Filistin'e destek veren sosyal medya paylaşımı nedeniyle futbolcusu Anwar El Ghazi'yi kadro dışı bıraktığını duyurmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler