Filistin ve Suriye tarihinde bir ilk...

24.01.2024 - 00:22 | Son Güncellenme: 24.01.2024 - 00:48

Asya Kupası'nda heyecan devam ediyor. Son mücadelelerin ardından Filistin ve Suriye Milli futbol takımları tarihlerinde bir ilki gerçekleştirdi. İşte detaylar...

Filistin ve Suriye tarihinde bir ilk...

AJANSSPOR-HABER

Asya Kupası tüm heyecanıyla devam ediyor. Son maçlarda B grubunda yer alan Suriye, Hindistan'ı 1-0 mağlup etmeyi başardı. 

C grubundaki Filistin ise Hong Kong'u 3-0'lık skorla geçti. Her iki Ülke de tarihlerinde bir ilki gerçekleştirdi.

Son 16 turundalar

Asya Kupası'nda Filistin ve Suriye Milli takımlarının başarısı devam ediyor. Suriye, B grubunu 4 puanla; Filistin ise C grubunu 4 puanla tamamlayarak tarihlerinde ilk kez son 16 turunda mücadele etmeye hak kazandılar.

Suriye 7. seferde başardı

Suriye Milli futbol takımı daha önce 6 defa Asya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazandı. Son olarak 2019 yılında turnuvada yer alan Suriye, 6 katılışında da grup aşamalarında elendi. Suriye Milli futbol takımı turnuvaya 7. katılışında, Avustralya, Özbekistan ve Hindistan'ın yer aldığı B grubundan çıkmayı başardı.

Filistin'in büyük başarısı

İsrail ile olan savaş sebebiyle ülkece zor günlerden geçen Filistin ise 2. kez katıldığı Asya Kupası'nda bu sefer gruplardan çıkmayı başardı. Filistin; İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hong Kong ile C grubunda yer alıyordu.

Senin için hazırladığımız haberler