Filenin Sultanları’nın geniş kadrosu belli oldu

17.04.2021 - 15:28 | Son Güncellenme: 17.04.2021 - 15:29

Olimpiyat, VNL ve Avrupa Şampiyonası’na katılacak Filenin Sultanları’nın geniş kadrosu açıklandı. İşte detaylar.

Filenin Sultanları’nın geniş kadrosu belli oldu

FIVB Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın geniş oyuncu kadrosu açıklandı.

2021 yılında Milli Takımlar Faaliyetleri kapsamında yoğun bir çalışma dönemine girecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu yıl sırasıyla; FIVB Voleybol Milletler Ligi, Tokyo Olimpiyat Oyunları ve CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek. Miller, 2021 yılındaki ilk sınavını Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Voleybol Milletler Ligi’nde verecek. Organizasyon, dünya genelinde devam eden korona virüs pandemisi sebebiyle fanus sistemiyle İtalya’nın ev sahipliğinde Rimini’de düzenlenecek.

FIVB Voleybol Milletler Ligi

25 Mayıs-25 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonda ay-yıldızlılar; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Belçika, Brezilya, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Hollanda, İtalya, Japonya, Kanada, Polonya, Rusya, Sırbistan ve Tayland ile mücadele edecek. FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde her takım, 15 maç oynayacak. Oynanan karşılaşmaların ardından puan cetvelinde genel sıralamada ilk 4’te yer alan ülkeler, finallerde mücadele etme hakkı elde edecek. 2021 Voleybol Milletler Ligi Finalleri, 24-25 Haziran 2021 tarihlerinde oynanacak. FIVB Voleybol Milletler Ligi, 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisi nedeniyle yapılamamıştı. 2018 yılından bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye, 2018’de ikincilik, 2019’da dördüncülük elde etti.

Tokyo Olimpiyat Oyunları

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerinde Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda B Grubu’nda yer alıyor. Filenin Sultanları, B Grubu’nda son olimpiyat şampiyonu Çin’in yanı sıra ABD, Arjantin, İtalya ve Rusya ile mücadele edecek. Ev sahibi Japonya’nın bulunduğu A Grubu’nda ise Sırbistan, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Kenya ve Güney Kore yer alıyor. Lig usulüne göre oynanacak grup karşılaşmaların ardından sıralamada ilk 4’te yer alan ülkeler, adlarını çeyrek finale yazdıracak.

Millilerin Tokyo Olimpiyatları’ndaki maç programı şu şekilde:

Senin için hazırladığımız haberler