Hollanda - Türkiye: 0-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

14.06.2023 - 17:10 | Son Güncellenme: 14.06.2023 - 17:24

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Uluslar Ligi'nde Hollanda deplasmanında 3-0 kazandı ve 3. sıraya yükseldi. İşte maç sonucu, setler ve yazılı özet.

Hollanda - Türkiye: 0-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

FIVB Uluslar Ligi'nde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 5. maçına Hollanda karşısında çıktı. Filenin Sultanları, rakibine hiç set vermeyerek, mücadeleyi 3-0 kazanmayı başardı.

Bitmeyen set!

Karşılaşma, kıyasıya mücadele ile başladı. Dengeli giden ilk sette iki takımın yakın skorları setin bitmesini engelledi. Defalarca uzayan bu bölümde Filenin Sultanları avantajı ele geçirerek, 31-29 kazandı. Ay-Yıldızlılar böylece durumu 1-0 yaptı.

Filenin Sultanları 2. sette ısındı

İlk sette zorlanmasına rağmen kazanmayı bilen A Milli Kadın Voleybol Takımı, mücadelenin 2. setini daha rahat geçti. Filenin Sultanları, rakibini 21 sayıda tutmayı başardı ve bu bölümü 25-21 önde tamamladı.

Hollanda düştü

Oyun üstünlüğünü ele geçiren Türkiye, maçın 3. setine daha rahat çıktı. Kendi sahasında mücadele eden Hollanda, 3. sette reaksiyon veremedi. Kırmızı-Beyazlılar maçın 3. setini de 25-16 önde bitirerek, karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Filenin Sultanları 3. sırada

Uluslar Ligi'nde Çin, Polonya, ABD, Brezilya, Japonya, Almanya, Tayland, Kanada, Bulgaristan, Dominik, Sırbistan, İtalya, Hollanda, Hırvatistan ve Güney Kore ile yarışan Türkiye, oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. 13 puan toplayan Filenin Sultanları, ligin 3. sırasında yer aldı.

Yarın rakip Polonya

Ay-Yıldızlılar, Uluslar Ligi'ndeki mücadelesine devam ediyor. Bir sonraki rakip ise Polonya. Filenin Sultanları'nın Polonya deplasmanında oynacağı maç 15 Haziran Perşembe günü, saat 12.00'de olacak. Karşılaşma TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler