Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın İtalyan başantrenörü ile yollar ayrıldı

22.12.2023 - 20:41 | Son Güncellenme: 22.12.2023 - 21:07

Filenin Efeleri, İtalyan başantrenör Alberto Giuliani ile yollarını ayırdı. Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın eski antrenörü İtalya'ya dönebilir.

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın İtalyan başantrenörü ile yollar ayrıldı

Geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'na başantrenör olarak katılan Alberto Giuliani ile yollar ayrıldığı iddia edildi. İtalyan çalıştırıcının kariyerine İtalya Ligi'nde devam edebileceği aktarıldı. 

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları, "İlham Veren Kadınlar" ödülünün sahibi oldu!
Habere Git

Milli takımda Giuliani dönemi sona erdi

İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport'un iddiasına göre Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın başantrenörü Alberto Giuliani ile yollar ayrıldı. 58 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcının Filenin Efeleri'nden ayrılmasının ise İtalya Ligi'ne dönüşü için bir öncü olabileceğinin altı çizildi. 

Giuliani dönemi 1 yıl bile sürmedi

İtalyan antrenör Alberto Giuliani geçtiğimiz Şubat ayında başantrenör olarak Filenin Efeleri ile çalışmaya başladı. Milli takımdan ayrıldığı öne sürülen Giuliani'nin dönemi 1 sene bile sürmeden sona erdi. 

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları unutulmayacak molayı anlattı
Habere Git

Giuliani döneminde 2 şampiyonluk

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, Alberto Giuliani döneminde iki önemli turnuvada şampiyon oldu. Filenin Efeleri, FIVB Challenger Kupası ve CEV Avrupa Altın Ligi'ndeki şampiyon oldu. FIVB Challenger Kupası finalinde Katar'ı 3-2 mağlup eden Milliler, 2024 Milletler Ligi'ne katılım hakkı kazandı. 

Senin için hazırladığımız haberler