A Milli Erkek Voleybol Takımı, Güney Kore'yi 3-0 Yendi Ve Finale Yükseldi

30.07.2022 - 11:10 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 11:31

A Milli Erkek Voleybol Takımı, ev sahibi Güney Kore'yi 3-0 yenerek FIVB Challenger Kupası finaline çıktı. Turnuvada şampiyon olan ülke, 2023 FIVB Milletler Ligi'ne katılma hakkı elde edecek.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Güney Kore'yi 3-0 Yendi Ve Finale Yükseldi

AJANSSPOR-HABER

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Challenger Kupası'nda yoluna başarıyla devam ediyor. Güney Kore'nin ev sahipliğinde yapılan turnuvada Türkiye, çeyrek final maçında Katar'ı 3-1 yenerek yarı finale yükselmişti. 

Güney Kore karşısında ilk sette zorlandık

Filenin Efeleri, yarı finalde ev sahibi Güney Kore ile karşılaştı. İlk set büyük çekişme içinde geçti. Setin sonunda daha az hata yapan Türkiye ilk seti 26-24 almayı başardı. İkinci sete Güney Kore iyi başladı. Türkiye, bir ara 4 sayı farkla yenik duruma düşmesine rağmen çabuk toparlandı. Arka arkaya seri sayılar alan A Milli Takım 6 sayı öne geçti. Filenin Efeleri, ikinci setten 25-21 galip ayrıldı.

3. sette hata yapmadık

Karşılaşmanın 3. setine bu kez Türkiye iyi başladı. Bloklarda başarılı olan Filenin Efeleri setin ortasında farkı 4 sayıya çıkarmasına rağmen daha sonra Güney Kore'nin savunması karşısında hata yaptı. Teknik molaya Türkiye 12-10 önde girdi. Setin sonunda üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Filenin Efeleri seti 25-22 maçı da 3-0 aldı. Maçın yıldızı Türkiye formasıyla son derece iyi bir performans sergileyen Adis Lagumdzija oldu.

Finalde rakip Küba

Ay yıldızlılar FIVB Challenger Kupası'nın finalinde pazar sabahı 09.30'da Çekya'yı 3-0 yenen Küba ile karşı karşıya gelecek. Filenin Efeleri maçı kazanması durumunda 2023 FIVB Milletler Ligi'ne katılma hakkını elde edecek.

Senin için hazırladığımız haberler