Filenin Efeleri, Yunanistan'ı devirdi ilk zaferini aldı

02.09.2023 - 19:53 | Son Güncellenme: 02.09.2023 - 20:46

CEV Erkekler Voleybol Şampiyonası D Grubu'ndaki rakibi Yunanistan'ı 3-1 yenen Filenin Efeleri turnuvadaki ilk galibiyeti aldı.

Filenin Efeleri, Yunanistan'ı devirdi ilk zaferini aldı

CEV Erkekler Voleybol Şampiyonası grup maçları hız kesmeden devam ediyor. Turnuvada D Grubu’nda yer alan A Milli Erkek Voleybol Takımımız bugün Yunanistan ile karşılaştı. Tel Aviv’de oynanan karşılaşmayı 3-1 kazanan Filenin Efeleri grup aşamasındaki ilk galibiyetini aldı. 

Türkiye ilk sette geriye düştü

Filenin Efeleri, Yunanistan karşısındaki maçın ilk setinde 7-4 öne geçti. Maçın ilerleyen dakikalarında set skorunu 13-13’e getiren Yunanistan daha sonrasında 18-15 setlerde Türkiye’yi geride bıraktı. Filenin Efeleri 23-20 gerisinde kaldığı Yunanistan karşısında ilk seti 25-22 kaybetti ve setlerde durum 1-0 oldu. 

İkinci sette dengeyi sağladık

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Yunanistan karşısında ikinci sete 2-0 önde başladı. Filenin Efeleri’nin açtığı farkı atakları ile kapatan Yunanistan skoru 7-7’ye getirdi. Milliler, Yunanistan’ın 8-10 öne geçmesinin ardından aldıkları sayılar ile skoru 19-19’a taşıdı ve ikinci sette yeniden beraberlik sağlandı. İkinci sette yeniden 23-21 öne geçen Milli Takımımız seti 26-24 kazanarak setlerde skoru 1-1’e getirdi.  

Türkiye, Yunanistan'ı geride bıraktı

Setlerde 1-1 beraberliği sağladığımız maçın üçüncü setine Yunanistan 2-1 önde başladı. Filenin Efeleri ise aldıkları sayılar ile üçüncü sette skoru 7-7'ye taşıdı. Set skorunda beraberliği sağlayan A Milli Erkek Voleybol Takımımız setin ilerleyen dakikalarında Yunanistan'ı 17-12 geride bıraktı. Yunanistan geriye düştüğü üçüncü seti 25-19 kaybetti ve Türkiye setlerde 2-1 öne geçti. 

Filenin Efeleri'nden ilk galibiyet

Türkiye setlerde 2-1'lik avantaj yakalamasının ardından maçın dördüncü setine 6-4 üstünlükle başladı. Setin ilerleyen dakikalarında Filenin Efeleri karşısında aldığı sayılarla skoru 21-21 yapan Yunanistan maçın son setinde de geride kaldı. Yunanistan karşısında dördüncü seti de 25-23 kazanan Türkiye rakibini setlerde 3-1 mağlup etti ve D Grubu'ndaki ilk galibiyetini aldı. 

 

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda hangi grupta?

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız turnuvada D Grubu'nda yer alıyor. Filenin Efeleri ile aynı grupta yer alan diğer ülkeler ise Romanya, İsrail, Portekiz, Fransa ve Yunanistan. 

A Milli Erkek Voleybol Takımı maçı ne zaman?

Bu akşam D Grubu'ndaki rakibi Yunanistan'ı 3-1 yenen Filenin Efeleri grup aşamasındaki diğer maçında Portekiz ile karşılaşacak. Türkiye - Potekiz maçı 4 Ağustos Pazartesi günü saat 20.00'de oynanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler