Azerbaycanlı Elkhan Mammadov FIFA Gelişim Forward Avrupa Direktörü Oldu

21.04.2022 - 14:00 | Son Güncellenme: 21.04.2022 - 14:07

Azerbaycan Futbol Federasyonu’nda 15 yıl görev yapan Elkhan Mammadov, FIFA gelişim programı FORWARD Avrupa kıtası direktörlüğüne getirildi. İşte detaylar.

Azerbaycanlı Elkhan Mammadov FIFA Gelişim Forward Avrupa Direktörü Oldu

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Azerbaycan Futbol Federasyonu’nda (AFFA) yaklaşık 15 yıldır görev yapan son olarak genel sekreter ve ardından başkan yardımcılığı görevlerini yürüten Elkhan Mammadov, FIFA gelişim programı FORWARD Avrupa kıtası direktörlüğüne getirildi.

Bölgesel stratejilerden sorumlu olacak

Mammadov, 1 Mayıs 2022'de göreve başlayacak ve özellikle FIFA'nın FORWARD geliştirme programını uygulamaya yönelik bölgesel stratejilerden sorumlu olacak. Azerbaycanlı yeni FIFA Direktörü, geliştirme projelerini tanımlamak ve bunların FIFA çerçevesine uygun olarak yürütülmesini sağlamak için 55 Avrupa FIFA üyesi federasyonun özel gereksinimlerini analiz edecek.

Infantino: Tecrübesini tüm Avrupa futbolu yararına kullanacak

Elkhan Mammadov’un FIFA’daki yeni görevi dolayısıyla bir açıklama yapan FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Futbol sporunun gelişimi konusundaki angajmanı, Azerbaycan'da görev alan herkes için çok yarar sağladı. Tecrübesini tüm Avrupa futbolunun yararına kullanmasını dört gözle bekliyorum. Onu FIFA ekibine hoş geldin diyoruz" dedi.

Elkhan Mammadov kimdir?

2007 yılında AFFA’da çalışmaya başlayan Mammadov, Azerbaycan’daki tüm spor branşlarına önem verilmesine sağladığı katkı ile lider bir rol oynadı. 2012’de düzenlenen U17 FIFA Kadınlar Dünya Kupası organizasyonunun başında bulundu.

Aynı zamanda FIFA fair play ve sosyal sorumluluk komitesinde üyeliği de bulunan Mammadov, Bakü’de diğer uluslararası organizasyonların gerçekleşmesinde rol oynadı. Bunlar arasında 2015 Avrupa Oyunları, Avrupa Ligi Finali, ve EURO 2020 yer alıyor.

Mammadov: Çok özel bir fırsat

Paris'te FIFA’nın yeni merkezinde üye federasyonlara bağlı ekiplerle çalışacak olan Mammadov, yeni görevi ile ilgili "FIFA'ya gelmek çok özel bir fırsat ve bunu sorumluluk ve onur duygusuyla yapıyorum. Bugün FIFA, kırılgan dünyamızın her köşesini kapsayan bir futbol lokomotifi. FIFA ekibi ve üye federasyonlarla birlikte futbol sporunu ile erkek ve kadın futbolunun gelişimi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"FIFA'nın hedeflerini paylaşıyorum"

İyi yönetim ve futbolun sürdürülebilir gelişimi konusunda tutkulu olduğunu ve FIFA ile Başkan Infantino'nun hedeflerini paylaştığını belirten Mammadov, şunları söyledi: "AFFA'da geçen 15 yılda spor endüstrisinde çok fazla deneyim kazandım."

"Uzun ve keyifli bir yolculuk oldu ve AFFA Başkanına ve ekibine iyi işbirliği, verimli yönetimin uygulanması, tabanın geliştirilmesi için teşekkür ediyorum. Futbol ve harika etkinlikler organize ederken, bu deneyimi bu yeni rolde daha da büyük bir etki yaratmak için kullanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım."

Senin için hazırladığımız haberler