FIFA'dan kadın futbolcuyu dudağından öpen başkana soruşturma!

24.08.2023 - 15:22 | Son Güncellenme: 24.08.2023 - 15:32

FIFA, Kadınlar Dünya Kupası kupa töreninde Jenni Hermoso'yu dudağından öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'e soruşturma açtı. Detaylar.

FIFA'dan kadın futbolcuyu dudağından öpen başkana soruşturma!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Kadınlar Dünya Kupası finalinde İspanya, İngiltere karşısında 1-0 kazanarak kupanın sahibi oldu. Kupa törenine ise İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales damga vurdu. 

Rubiales, Hermoso'yu dudağından öptü

Luis Rubiales, kupa seremonisinde futbolculara madalyaları verilirken İspanya Kadın Futbol Milli Takım futbolcusu Jenni Hermoso'yu dudağından öptü. Rubiales'in bu hareketi İspanya ve tüm spor gündeminde tepkiyle karşılandı.

FIFA soruşturma açtı

BBC'nin haberine göre dünya futbolunun yönetim organı FIFA, konu hakkında kararını verdi. FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'e soruşturma başlattı.

İlgini Çekebilir
Başbakan, kadın futbolcuyu dudaktan öpen RFEF Başkanı'nın istifasını istedi
Habere Git

Sporun ahlakını bozacak şekilde davranmaktan ceza alabilir

FIFA, bu eylemlerin disiplin kurallarının saldırgan davranışlar ve adil oyunla ilgili 13. maddesini ihlal edip etmediğine bakacak. 

Disiplin tedbirlerinin, "temel davranış kurallarını ihlal eden", "özellikle saldırgan jest, işaret veya dil kullanarak bir gerçek veya tüzel kişiye herhangi bir şekilde hakaret eden" veya "sporun ahlakını bozacak şekilde davranan" kişilere karşı getirilebileceği belirtiliyor.

Başbakan, Rubiales'in istifasını istedi

İspanya Başbakanı Sanchez, olayın ardından özür dileyen Rubiales'in özrünün yeterli olmadığını belirterek, dolaylı yoldan istifasını istedi. Sanchez, "Gördüğümüz kabul edilebilir bir hareket değil. Rubiales'in bu olay sonrasındaki özürleri de yeterli değil. Hatta uygun bile değil. Basında gördüğümüz hareketlerine açıklık getirecek adımlar atmaya devam etmesi gerekir" dedi.

İlgini Çekebilir
Seremonide skandal!
Habere Git

"Bundan hoşlanmadım"

Jenni Hermoso ise İspanyol televizyonu RTVE'ye konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Forvet pozisyonunda görev alan 33 yaşındaki futbolcu, "Evet, bundan hoşlanmadım" diyerek rahatsızlığını dile getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler